24-09-12

FILIP DEWINTER UITGEJOUWD DOOR BEERSCHOT-SUPPORTERS

Bij thuismatchen van Beerschot is het de gewoonte dat iemand, al dan niet tegen betaling, de aftrap geeft van de voetbalwedstrijd. Soms is dat een kandidate miss-ik-weet-niet-wat, nog vaker een sponsor van de club, en nu dagen er ook politici op. Vorige keer, bij de wedstrijd tegen Standard, gaf Annemie Turtelboom de aftrap. Zaterdag mocht Filip Dewinter de aftrap geven voor de wedstrijd Beerschot - Kortrijk.

 

“Aftrap gegeven op Beerschot - Kortrijk”, twitterde Dewinter. “En dat op de avond van het bal van (Beerschot-supporter, nvdr.) Patrick Janssens. Ratten (= bijnaam van de Beerschot-supporters, nvdr.) stemmen rechts…”, waarbij Dewinter de wazige foto hiernaast mee rondstuurde (Filip Dewinter met sjaal en bruine jas, nvdr.). Maar Dewinter vertelde niet alles.

 

Het scenario voorziet dat de stadionomroeper naam en functie omroept van wie de aftrap geeft, en je dan mag plaatsnemen in de middencirkel om een tikje te geven tegen de bal. Daarna volgt een beleefd applausje van het publiek terwijl de genodigde het terrein verlaat richting eretribune. Het is nog nooit gebeurd dat de man of vrouw die de aftrap geeft, wordt uitgejouwd. Zaterdagavond gebeurde dat wel. Toen "Filip Dewinter, lijsttrekker van het Vlaams Belang" werd omgeroepen, kwam er onmiddellijk boegeroep vanuit de supportersvakken. Een paar jaren geleden liep wie bij Beerschot-supporters iets onvriendelijk zou zeggen over het Vlaams Blok/Belang de kans een toek op zijn bakkes te krijgen. Nu werd Filip Dewinter in ‘zijn’ Beerschot-stadion uitgejouwd.

 

De woordvoerder van Beerschot zegt in een reactie dat Annemie Turtelboom (Open VLD) de vorige keer de aftrap had mogen geven, en dus vond Beerschot dat de club de vraag van Dewinter niet kon weigeren om ook de aftrap te mogen geven. “We proberen als club politiek neutraal te zijn.” Maar de woordvoerder begrijpt ook dat Dewinter in de ogen van supporters botst met de visie van Beerschot als multiculturele sportclub voor iedereen.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.