27-09-12

FILIP ZWIJGT EN KOOKT. BART SCHELDT EN VERDEELT

Neen, Filip Dewinter is zich niet aan het inleven in wat volgens vele VB’ers de ideale vrouw is.

 

Maar Filip Dewinter zwijgt nadat hij er veel lol in had dat hij zaterdagavond de aftrap mocht geven bij de thuiswedstrijd van Beerschot (foto 1). “Ratten stemmen rechts”, twitterde hij. Dat er een fluitconcert volgde, en niet alleen vanuit het vak met de Kortrijk-supporters, twitterde Dewinter er niet bij. Het haalde evenwel deze en andere media. Aan twee kranten vertelde Dewinter dat hij door Beerschot-voorzitter Patrick Vanoppen gevraagd is de aftrap te geven. “Voorzitter Vanoppen heeft me dat gevraagd tijdens de wedstrijd tegen Standard, twee weken geleden. De aftrap werd toen gegeven door Annemie Turtelboom (Open VLD). Vanoppen vroeg me of ik geen zin had om hetzelfde te doen tijdens de wedstrijd tegen Kortrijk.” Volgens De Morgen is die uitleg plausibel, passend in de strijd van Patrick Vanoppen tegen het Antwerps stadsbestuur. Maar intussen reageerde Beerschot met een persmededling waarin de club een en ander rechtzet en preciseert. Onder andere: “Wij willen benadrukken dat de heer Dewinter contact met ons opnam, met het verzoek de aftrap te geven.”

 

Filip Dewinter wilde gisteren niet meer reageren op de Beerschot-rel. Het is de tweede keer dat hij betrapt wordt op een leugen over Beerschot. Eind vorig jaar twitterde hij dat het heel het Beerschot-stadion zwart-geel kleurde na het uitdelen van Vlaamse Leeuw-vlaggen door het Vlaams Belang, en dat tijdens de match tegen Bergen – de club van Elio Di Rupo. In werkelijkheid waren er maar een paar meer dan de gebruikelijke enkele Vlaamse Leeuw-vlaggen te zien. Dewinter pakt het nu maar anders aan. Vandaag gaat hij de markt in Deurne verstoren met een paar VB-vrouwen die zich gaan verhullen in een boerka, goed wetend dat het verboden is gezichtsverhullende kledij te dragen. Filip Dewinter looft zelfs een geldpremie uit voor wie vrouwen in boerka signaleert en meldt aan de politie. Allen naar de markt vandaag in Deurne! En anders vrijdag 28 september naar het Vlaams Belang-secretariaat in de Van Maerlantstraat in Antwerpen. Volgens een e-mail die gisteren verstuurd werd, gaat Filip Dewinter dan een zelfbereid potje Irish Stew klaarmaken, en dat serveren met “Baileys, Guiness, Ierse wiskeys (sic) (Jameson, Old Bushmills), Irish coffee en dessert”. Het is nu maar te hopen dat de Antwerpse politie na afloop geen Wodca-controle houdt.

 

En Bart. Die zat gisterenmorgen vroeg al in de VRT-radiostudio om te reageren op de vragen van Knack-journalist Stijn Tormans… die zijn pertinente vragen over Antwerpen niet mocht stellen aan Bart De Wever en dan toch maar de vragen aan De Wever publiceerde (foto 2). Bart De Wever had geen tijd om een interview toe te staan, had Knack-hoofdredacteur Johan Van Overtvelt of Knack-commentator Rik Van Cauwelaert het gevraagd zou het anders zijn, Stijn Tormans is “buitengewoon slechte journalistiek”, zijn vragen lazen als een “anti-N-VA-pamflet” enzovoort. ’s Avonds mocht De Wever het nog eens allemaal herhalen in De Kruitfabriek. Tussendoor had hij nog wel de Knack-vragen beantwoord voor de N-VA-website, natuurlijk zonder de aanwezigheid van de man die de vragen bedacht had en misschien wel had willen doorvragen op antwoorden die meer “naast de pot pissen” zijn. Dat De Wever wél positief zou gereageerd hebben als de conservatieve vleugel van Knack had aangedrongen, toont eens te meer aan dat de gunsten van De Wever niet voor iedereen zijn. Stijn Tormans is overigens de eerste winnaar van de Jan Wouters-prijs voor goede taalbeheersing. Iemand die als geen ander het Nederlands beheerst en gebruikt, maar dat maakt hem voor Bart De Wever nog geen goede Vlaming.

 

Voor de ene kan een goede moslim nooit een goede Vlaming zijn, voor de andere is een kritische journalist een 'vooringenomen' journalist. Filip Dewinter en Bart De Wever hebben meer met elkaar gemeen dan ze misschien wel denken.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, de wever, media |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.