01-10-12

DE VB-LIJSTEN VOOR DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN (4)

In tegenstelling tot bij voorgaande verkiezingen heeft het VB deze keer (nog) geen aparte verkiezingswebsite gemaakt, met een voorstelling van haar lijsten en kandidaten. Dat is geen groot probleem, maar wel een probleem om juist te kunnen inschatten welke lijsten onder een andere naam door het VB als VB-lijsten beschouwd worden.

 

Soms zijn die lijsten onder een andere naam gemakkelijk te herkennen omdat ‘Vlaams Belang’ nog een onderdeel van de naam is, soms zijn die lijsten moeilijker te herkennen, en soms zijn het misschien helemaal geen VB-lijsten meer omdat er wel  VB’ers op staan die evenwel allemaal gebroken hebben met het VB en de lijn-Dewinter. Wat het aantal VB’ers op elk van die lijsten-onder-een-andere-naam is, is nog moeilijker te achterhalen. Bij sommige lijsten zal dat een ruime meerderheid zijn, bij andere lijsten is het misschien gelijk verdeeld met het aantal niet-VB’ers, en bij nog andere lijsten zijn de VB’ers misschien maar een minderheid. Met alle voorbehoud dus – omdat het VB hierover niet openhartig communiceert – hieronder de gemeenten met VB-lijsten onder een andere naam. Aanvullingen en correcties ontvangen we graag via de ‘Contacteer me’-knop rechts bovenaan deze blog.

 

Antwerpen: Balen (Beter Balen), Beerse (Gemeentebelangen) en Malle (Vlaams Belang/Volksbelangen Malle).

 

Limburg: Beringen (Veilig Beringen, Leefbare Dorpen), Dilsen (Leefbaar Dilsen-Stokkem), Halen (HVB), Lummen (Correct!) en Overpelt (Lijst Vissers, genoemd naar Linda Vissers).

 

Oost-Vlaanderen. Geraardsbergen (VB-VLOTT), Kruibeke (Kruibeeks Belang), Merelbeke (Vlaams Belang Plus), Ninove (Forza Ninove), Zele (Vlaams Beleid Zele) en Zottegem (VB-VLOTT).

 

Vlaams-Brabant: Dilbeek (Vernieuwing) en Grimbergen (Vernieuwing).

 

In West-Vlaanderen hebben we geen verkapte VB-lijsten gevonden.

 

Samen zijn dit dus een 15-tal lijsten onder een andere naam met een groot of kleiner aantal VB’ers.

De commentaren zijn gesloten.