28-09-12

DE WEEK IN ZEVEN CITATEN (EN EENTJE EXTRA)

Intussen een vaste afspraak op vrijdag: de citaten van de week. Bart De Wever en Filip Dewinter streden om de meeste aandacht, maar ook hier haalde De Wever het op Dewinter.

 

“Toen Tom Lenaerts de N-VA-voorzitter afgelopen donderdag in De Kruitfabriek vroeg wat er over twee jaar in de stad zou veranderen mocht hij burgemeester zijn, moest hij zoeken naar een antwoord. Vervolgens sprak hij over het migratiebeleid, een probleem dat het federaal beleidsniveau moet oplossen.” Bart Brinckman zag hetzelfde als AFF/Verzet. (De Standaard, 22 september 2012)

 

“Het is niet de eerste keer dat De Wever met een verbale uitschuiver iets van zijn diepste denken prijsgeeft. In de zomer van 2007 kon hij het niet laten om Herman De Croo met het verbijsterende zinnetje ‘het is niet omdat die man Nederlands spreekt dat hij Vlaming is' te schofferen. Uitgerekend De Croo, die al een eeuwigheid in de Vlaamse klei ploetert, een leven lang pensenkermissen afdweilt en veertig jaren door Vlamingen verkozen wordt, botste op een Vlaamse fatwa.” Paul Goossens na de ’t Stad is (niet) van iedereen-discussie. (De Standaard, 22 september 2012)

 

“De Wever is een moeilijkere tegenstander (dan Filip Dewinter, nvdr.). Hij is heel verstandig en retorisch extreem sterk. Hij is creatiever in zijn redeneringen en argumentatie. Dewinter is niet creatief. Dewinter is een rechtdoordenker en daardoor extreem voorspelbaar. In de gemeenteraad weet ik altijd op voorhand wat hij gaat zeggen. Als je snel bent, haal je makkelijk de kaas van zijn brood. Nu zal ik een niveau hoger moeten schakelen.” Patrick Janssens gaat vragen over Bart De Wever niet uit de weg in zijn eigen magazine. (Patrick, verkiezingsdrukwerk SP.A)

 

“In beide gevallen spring ik in de Schelde. Ik wil een andere coalitie.” Filip Dewinter na de vraag wat hij verkiest: 30 % stemmen voor het VB maar Patrick Janssens burgemeester of 10 % stemmen voor het VB en Bart De Wever burgemeester. Maar velen twijfelen of Dewinter zijn belofte zal nakomen. Dewinter zei ook naar Namibië te verhuizen als Elio Di Rupo premier werd. Elio Di Rupo is intussen eerste-minister, maar Dewinter is nog altijd in het land. Filip Dewinter: politicus die zijn beloften niet nakomt nog voor hij aan de macht is. (Villa Vanthilt, 23 september 2012)

 

“Misschien moeten progressieve lieden er hun Karl Marx maar eens op nalezen: het komt er niet op aan de werkelijkheid te interpreteren, het komt er op aan ze te veranderen.” Bart De Wever reageert op het schrappen van de term ‘allochtoon’ door De Morgen. Denkt De Wever dat de redactie van De Morgen bevolkt is met marxisten? Voor het overige heeft hij wel gelijk: er is meer nodig dan het schrappen van een begrip. Lees bijvoorbeeld Ikrame Kasit en Hakim Benichou. (De Standaard, 25 september 2012)

 

“Wat hebben Bart De Wever en Bruno Valkeniers gemeen? Het antwoord ‘ze zijn even mager en willen beide een onafhankelijk Vlaanderen’ zou correct kunnen zijn, maar is het niet. (…) Wat hebben Filip Dewinter en Frank Vanhecke gemeen? Het antwoord ‘ooit konden ze door dezelfde deur, maar nu niet meer’ zou correct kunnen zijn, maar is het niet.” ’t Pallieterke somt op welke bekende namen allemaal ’t Pallieterke lezen. (’t Pallieterke, 26 september 2012)

 

“De muur hangt nu al vol met Rood!-affiches en graffiti.” Organisatieverantwoordelijke van het VB-Antwerpen Albrecht Cleymans vindt het niet erg dat op de woning van Rood!-kandidaat Johan Cabello Vlaams Belang-affiches geplakt werden, en hoe (foto’s). (Gazet van Antwerpen, 27 september 2012)

 

“‘Respect voor A’ zou je nieuwe slogan voor Antwerpen zijn mocht u burgemeester worden. Als ik uw reacties lees op deze journalist die ‘vooringenomen’ vragen durft te stellen, dan stel ik voor dat u dat vooral zelf toepast. Want ook mensen die u niet aanbidden, die het niet met u eens zijn en die u kritische vragen durven stellen, verdienen respect.” Bleri Lleshi bekeek het antwoord dat Bart De Wever uiteindelijk gaf op de Knack-vragen. (Bleri Lleshi’s Blog, 27 september 2012).

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: citaten, de wever, dewinter, cleymans |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.