30-09-12

PARIJS. DE WEVER WEIGERT INTERVIEW EN IS DAN KWAAD...

Woensdag was Bart De Wever (foto 1) van ’s morgens vroeg (De Ochtend, Radio 1) tot ’s avonds laat (De Kruitfabriek, Vier) kwaad omdat Hij, Bart De Wever, geen tijd had om de vragen van Knack-journalist Stijn Tormans te beantwoorden en Knack dan maar besloot om alvast de vragen van Antwerpenaar-met-een-ziel-voor-zijn-stad Stijn Tormans te publiceren. Donderdag was Bart De Wever dan weer boos omdat Patrick Janssens de Franse media inschakelde in zijn campagne. Allez, zo klonk het toch bij Bart De Wever.

 

In een reactie aan het persagentschap Belga betreurde Bart De Wever dat Patrick Janssens “een negatieve campagne voert op zijn Amerikaans. Hij gaat ons nu overal zwart maken, tot in het buitenland toe. Wij gaan ons niet in die modderpoel laten meetrekken en gaan onverstoord verder met ons eigen positief verhaal voor de stad.” Nou moe, als er iemand is die een positief verhaal heeft over Antwerpen, is het toch wel Patrick Janssens. En als er iemand is die met modder gooit, is het toch wel Bart De Wever. En Patrick Janssens zei in het Parijse blad Les Inrockuptibles (foto 2) niets wat hij in Vlaanderen nog niet zou gezegd hebben. 

 

Heeft Patrick Janssens Les Inrockuptibles opgebeld om daar zijn gram te uiten, in de hoop dat het via Parijs ook de Franstalige media en bevolking in België zou bereiken? Natuurlijk niet. Les Inrockuptibles heeft een goede reportage gemaakt over het politieke leven in en om Antwerpen. Van Borgerhout tot Doel, en daarbij vaak bij toevallige ontmoetingen een stem pro N-VA opgetekend. AFF/Verzet was er trouwens even bij. In ons verslag van de gemeenteraadscommissie veiligheid na de ‘rellen’ in Borgerhout schreven we dat Filip Dewinter zich vóór het begin van de gemeenteraadscommissie gewillig liet fotograferen door een persfotograaf, met het Antwerps stadhuis op de achtergrond. Dat was voor de reportage à Anvers, la tentation nationaliste die deze week verscheen in Les Inrockuptibles.

 

Reporter David Doucet probeerde ook een reactie van Bart De Wever voor zijn artikel te krijgen, maar… “Ce dernier n’a d’ailleurs pas souhaité, malgré plusieurs sollicitations, s’adresser aux Inrockuptibles.” Ook op het Antwerpse N-VA-secretariaat ving Les Inrockuptibles bot. “Au siège du mouvement, sur le quai des Flamands, trois militants, postés derrière des ordinateurs au sein de la permanence, refusent de nous parler.” En dan maar reclameren over Patrick Janssens die de Franse media gebruikt om… En geen enkele krant die de versie-De Wever niet klakkeloos overschrijft, geen enkele krant die het betwiste artikel zelf heeft gelezen en de reactie van De Wever in de juiste context plaatst.

 

Filip Dewinter vergelijkt Bart De Wever in Les Inrockuptibles overigens met Nicolas Sarkozy. “Bart De Wever est un peu l’équivalent de Nicolas Sarkozy. Votre ancien président reprenait le discours du Front national pour siphonner ses voix. Aujourd’hui, la N-VA apparaît comme unz sorte de Vlaams Belang light.” We weten intussen hoe het met Nicolas Sarkozy is afgelopen. Het wordt nog even zweten, maar daarna is er weer hoop voor Antwerpen.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de wever, antwerpen, dewinter, media, 14 oktober |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.