27-10-12

CHRYSI AVGI: PARLEMENTAIRE ONSCHENDBAARHEID OPGEHEVEN

Het is wat tussen het andere nieuws deze week gevallen, maar het Griekse parlement heeft deze week de onschendbaarheid van drie parlementsleden van het neonazistische Chrysi Avgi (‘Gouden Dageraad’) afgenomen. Eerder was de onschendbaarheid van een vierde parlementslid al afgenomen.

 

De parlementsleden worden verdacht van een aantal misdrijven waarvoor ze nu vervolgd kunnen worden. Dat heeft het Griekse parlement woensdag bekend gemaakt. De woordvoerder van de Gouden Dageraad Ilias Kassidiaris wordt verdacht van een gewapende overval in 2007. Kassidiaris is wereldwijd bekend van zijn slaande argumenten in een televisiedebat met vrouwelijke politici. Twee andere Chrysi Avgi-leden, Panayiotis Iliopoulos en George Germenis, worden verdacht van ambtsmisbruik en het vernielen van eigendommen bij aanvallen op buitenlandse handelaren rond Athene vorige maand. George Germenis kennen we ook als basgitarist bij de Black Metal-groep Naer Mataron. Een week eerder werd de onschendbaarheid van parlementslid Konstatinos Barbarousis ontnomen vanwege mogelijk deelname aan geweld tegen straatverkopers.

 

De “broeders in de strijd” van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) zijn niet alleen betrokken bij allerlei gewelddaden. We kennen de leider van Chrysi Avgi, Nikos Michaloliakos, als Holocaust-ontkenner. Intussen heeft ook zijn echtgenote, Eleni Zaroulia, voor ophef gezorgd. Eleni Zaroulia is eveneens Chrysi Avgi-parlementslid en noemde onlangs migranten “untermenschen”. Ze weigerde vervolgens haar woorden terug te nemen. Zaroulia is lid van het Griekse parlement en afgevaardigde van dat parlement in de Raad voor Europa waar Zaroulia onder andere zetelt in… de commissie voor gelijkheid en niet-discriminatie. Antiracisten vragen nu dat Zaroulia uit die commissie wordt weggehaald. Foto: Parlementsleden van Chrysi Avgi met rechts Eleni Zaroulia. Zaroulia fluistert haar echtgenoot, tevens de leider van de partij, Nikos Michaloliakos, iets in het oor. "Om hoe laat moet je vanavond warm eten hebben" of zoiets?

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: griekenland, internationaal, chrysi avgi |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.