28-10-12

VB-PARLEMENTSLID VULT KRUISWOORDRAADSEL IN BIJ FORD-DEBAT

In Limburg verliezen meer dan tienduizend mensen hun job, koopkracht en tijdsinvulling. Want er zijn niet alleen de tienduizend mensen die bij Ford Genk en de toeleveringsbedrijven werken. Je zal maar in bijvoorbeeld een bedrijf in bouwmaterialen werken, aan wie kan je je bakstenen nu kwijt in de provincie? Alvast niet in de streek rond Genk.

 

Woensdag werd in het Vlaams Parlement gedebatteerd over de sluiting van Ford Genk. Televisiebeelden (Villa Politica, hernomen door het Nederlandse De wereld draait door) tonen een bevlogen toespraak van Groen-fractieleider Filip Watteeuw… terwijl de rest in het parlementair halfrond wat verveeld zit te kijken (Joke Schauvliege), een grapje maakt met de buur (Freya Van den Bossche)… Maar de hoofdvogel werd toch afgeschoten door de Vlaams-nationalisten (zie vanaf 2’30” op deze video). N-VA-parlementslid Marc Hendrickx uit Mechelen zit lusteloos een blaadje te doorbladeren, zijn VB-buurman Erik Tack uit Ronse buigt zich over… het kruiswoordraadsel van ’t Pallieterke (foto's).

 

Erik Tack zag er geen graten in. Aan Het Nieuwsblad vertelde hij: “Want ik was tegelijk aan het luisteren, en ik was tenminste aanwezig tijdens het debat. Dat kun je niet zeggen van veel andere parlementsleden.” Dat laatste is waar. Filip Dewinter was op hetzelfde ogenblik, samen met de VB-fractie in de Senaat, de bloempjes aan het buiten zetten in Letland. De ’t Pallieterke was overigens niet van Erik Tack zelf, maar van een collega. “Maar die slaagde er niet in het op te lossen. Daarom dat ik het dan maar even heb ingevuld.”

 

Het leven is prioriteiten stellen.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociaal, hendrickx, tack |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.