10-11-12

INTELLECTUEEL ÉN NEOFASCIST

Voorbije maandag werd in Italië Pino Rauti (foto 1) begraven. Vlaams Belang-volksvertegenwoordiger en medewerker aan het Nieuw-Rechtse blad TEKOS Peter Logghe betreurt op Facebook zijn overlijden als: “Een intellectueel, die ook veel invloed heeft gehad buiten Italië.”

 

Het zal wel dat Pino Rauti “een intellectueel” was, maar dan wel binnen de neofascistische beweging. Pino Rauti was een grote aanhanger van de Italiaanse fascistische dictator Benito Mussolini. Hij schreef er meerdere boeken over. Rauti was vice-secretaris generaal en voorzitter van de neofascistische MSI (Movimento Sociale Italiano). Toen Gianfranco Fini, huidig voorzitter van de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden, de MSI ontbond om met de Alleanza Nazionale in een niet-fascistische weg verder te gaan, richtte Pino Rauti de neofascistische MSI-Fiamma Tricolore op. Rauti werd driemaal beschuldigd van betrokkenheid bij terroristische aanslagen, onder andere de bomaanslag op het station van Bologna in 1980, maar werd telkens vrijgesproken. Tussen 1994 en 1999 was hij Europees parlementslid. Lang hield hij het niet uit in politieke partijen. Tijdens zijn MSI-jaren nam hij al eens ontslag bij de MSI om aan te sluiten bij de denktank Ordine Nuovo (‘Nieuwe Orde’); na de MSI-Fiamma Tricolore richtte hij ook nog de Movimento Idea Sociale (MIS) op. Binnen het kader van de Italiaanse neofascistische beweging was hij anti-kapitalist, en iemand die de jeugd en anderen wilde bereiken met culturele activiteiten. Schoonzoon Gianni Alemanno is de huidige rechtse burgemeester van Rome.

 

Bij de begrafenis van Pino Rauti maandag werd meerdere keren de fascistengroet gebracht (foto 2). Gianfranco Fini, die de begrafenis van zijn oude strijdmakker bijwoonde, werd in de kerk op boe-geroep en een fluitconcert onthaald. Zodanig dat de begrafenisplechtigheid een paar minuten moest stilgelegd worden en dochter Isabelle om respect moest vragen. “Dit is niet het moment, dit is mijn vaders begrafenis. Met die levensloop en fans Pino Rauti slechts als “een intellectueel” bestempelen, is de geschiedenis verbloemen.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: italië, internationaal, logghe |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.