24-11-12

VB-BREE VERLIEST STERKHOUDER

De nieuwe gemeenteraden zijn nog niet geïnstalleerd en de eerste VB’er is al weg. In Bree, in de provincie Limburg, stapt huidig én herkozen VB-gemeenteraadslid Eddy Van Buggenhout (foto) op.

 

“Nu ik kennis genomen heb van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Bree en ook in een aantal andere gemeenten, heb ik na overleg met mijn echtgenote besloten een streep te trekken onder mijn engagement in de partijpolitiek”, zei Eddy Van Buggenhout in Het Belang van Limburg van 16 oktober 2012. Een paar weken later was hij niet van mening veranderd. Op de eerstvolgende gemeenteraadszitting bleef de stoel van Eddy Van Buggenhout leeg. Van Buggenhout is anders niet de eerste de beste VB’er in Bree. In de periode 1983-1990 werkte hij als economist op het kabinet van de Limburgse provinciegouverneur. Daarna was hij lector economie aan de Provinciale Hogeschool Limburg. Als nieuwkomer op de VB-lijst in Bree in 2006 werd hij meteen verkozen. Nu stond hij als derde op de lijst en behaalde hij, op de lijsttrekker na, het hoogste aantal voorkeurstemmen. In 2009 stond Eddy Van Buggenhout mee op de VB-lijst in de provincie Limburg voor de Vlaamse parlementsverkiezingen. Nu stond hij ook nog op de VB-lijst voor de provincieraadsverkiezingen.

 

In 2006 vormde het VB in Bree een lijst samen met de Vrije Christen Democraten (VCD), maar die lieten het VB vallen. Er werd voor de jongste gemeenteraadsverkiezingen front gevormd met Leefbaar Bree (LB), maar het belette niet dat het VB-VCD in Bree van 18,2 % van de stemmen en vier verkozenen als VB-LB zakte naar 11,6 % en twee verkozenen. Waaronder dus Eddy Van Buggenhout. Eerste opvolger Kathleen Reekmans zal nu vanaf 2013 samen met VB-LB-lijsttrekker Jos Drykoningen in de Breese gemeenteraad zetelen. Eddy Van Buggenhout is overigens geen softe Vlaming. Hij is één van de mensen die het busvervoer vanuit Limburg naar de IJzerwake regelt.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bree, limburg, leegloop |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.