13-12-12

DE PESTCLUB

Geen VB’er – buiten Dewinter, Annemans en de partijvoorzitter-van-dienst – die gemakkelijker de media haalt dan Tanguy Veys. De man was nog maar pas van Gent naar Blankenberge verhuisd, of een VRT-televisieploeg kwam zijn kiescampagne in de ‘Antwerpse’ badstad filmen. Villa Vanthilt en andere televisieprogramma’s gooiden de rode loper uit voor Veys in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat Tanguy Veys het meest twitterend parlementslid is, is niet vreemd aan zijn mediasucces.

 

Of Veys blij kan zijn met hoe hij gisteren Het Laatste Nieuws haalde (foto), is misschien iets anders. Na Inias – een 14-jarige jongen die op school werd gepest en zo radeloos was dat hij geen andere oplossing zag dan zelfdoding – getuigde onder andere Q-music-presentator Sven Ornelis hoe hij vroeger gepest werd door klasgenoten. In het interview hierover in Story noemt Sven Ornelis geen enkele naam, maar één van de pesters maakte zich al twitterend bekend. Tanguy Veys. Hij twitterde: “@SvenOrnelis deze week in #Story over hoe ook hij vroeger gepest werd door klasgenoten; ik beken, maar hij was zo’n ongelooflijke slijmbal.” Sven Ornelis antwoordde: “Triest dat een volwassen man met kinderen 25 jaar later nog zo’n excuus voor pesten durft te gebruiken.” En: “@Tanguy_Veys schandalig! Ik hoop dat het niemand van je geliefden overkomt. Had durven hopen dat verstand met de jaren komt. Niet dus!”

 

In Het Laatste Nieuws mocht Tanguy Veys in meer dan de maximaal 140 tekens van een tweet het hoe en waarom uitleggen. “Ik stoorde me aan de teneur van het artikel in Story. Ik was in het derde middelbaar een klasgenoot van Sven, en ik geef toe: ik nam deel aan de pesterijen. Maar Sven werd niet gepest omdat hij, zoals hij in het artikel zegt, poëzie schreef of mooi Nederlands sprak. De werkelijkheid is banaler: hij werd gepest omdat hij een slijmbal was. Bovendien vond ik dat Sven zich in het artikel iets te veel in de slachtofferrol wentelde. Hij werd niet in die mate gepest zoals Inias (…). We haalden gewoon wel eens een ‘toer’ uit met hem. Meer niet.” Intussen heeft Veys bijgeleerd. “Geen enkele reden rechtvaardigt pesten. Ik heb dan ook mijn excuses aangeboden aan Sven voor alles wat er in het verleden gebeurd is. Zijn boodschap over pesten onderschrijf ik volledig.” Sven Ornelis heeft de excuses aanvaard. “Ik heb Veys gevraagd in het vervolg uit te kijken met de boodschappen in zijn tweets.”

 

Tanguy Veys is geen onbesproken figuur in VB-kringen. Trouwe partijsoldaat van Filip Dewinter, en nu ook van Gerolf Annemans, wordt hij echter gecontesteerd door het ranzigste deel van het VB omwille van zijn sympathie voor de Joden en Israël. Los van kritiek die gerechtvaardigd kan zijn, vindt men het “een topsport” om Tanguy Veys op de korrel te nemen. Anderen bij het VB vinden het bijvoorbeeld dan weer plezant om moslimkinderen varkensworsten op te dringen of het huis van een politieke tegenstander met VB-affiches te bekladden. Voor een pestclub klein en fijn, moet je bij het VB zijn.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: veys |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.