12-12-12

DEWINTER EN ‘RECHTSACTUEEL’ VERGALOPPEREN ZICH WEER

Gazet van Antwerpen kopte gisteren op de eerste bladzijde van haar regionale berichtgeving De Wever I verdeelt Vlaams Belang. Man, man, man toch. Heeft men nog niet begrepen dat men bij het Vlaams Belang wel eens een ander toontje zingt, maar de melodie dezelfde blijft? Tactisch verschillen Dewinter en Annemans van elkaar, maar geen haar op ons hoofd (en steller dezes is geen skinhead) die er aan denkt dat Dewinter en Annemans fundamenteel anders over het nieuwe bestuursakkoord oordelen.

 

Gerolf Annemans was de sluwste, geheel in overeenstem-ming met zijn intentieverklaring bij de verkiezing van de nieuwe VB-voorzitter. “We zullen op een sluwe en handige manier uit ons hoekje komen en tonen dat we niet de extremisten zijn zoals iedereen zegt”, zei Gerolf Annemans laatst in Het Laatste Nieuws. Zijn evaluatie van het bestuursakkoord en de nieuwe bestuursploeg in Antwerpen was: “Als rechtse oppositiepartij willen we deze rechtse coalitie een kans geven. De mensen die de socialisten weg wilden, en dat waren er nogal wat, stemden voor Vlaams Blok, later Vlaams Belang en nu N-VA. Die mensen hebben op de avond dat ze Patrick Janssens hebben zien huilen, waar gekregen voor hun geld.” Om te besluiten met: “We stellen bovendien vast dat er zelfs hele stukken uit ons veiligheidsplan in het bestuursakkoord zijn overgenomen.”

 

Filip Dewinter, die in dezelfde kamer als Gerolf Annemans de voorstelling van het bestuursakkoord volgde (foto), ging er als vanouds harder tegenaan. “Ik kan me vinden in het ‘rechten en plichten’-verhaal van het nieuwe stadsbestuur. Maar van een kordaat rechts beleid is geen sprake. Het progressieve multiculturele beleid blijft gehandhaafd. In Antwerpen wil de coalitie een doorgedreven diversiteitsbeleid voeren met aandacht voor antidiscriminatie- en antiracismebestrijding (sic, Dewinter bedoelt allicht discriminatie- en racismebestrijding. Antidiscriminatie- en antiracismebestrijding is iets wat het Vlaams Belang wil.)” En Dewinter besluit: “Geen uitbreiding van het politiekorps, geen tram- en metrobrigade en de actieve opsporing van illegalen is afgezwakt. Echte verandering kan alleen met het Vlaams Belang.”

 

De Dewinter overtreffende trap, Bert Deckers van RechtsActueel, haalde Gazet van Antwerpen niet. Bert Deckers/RechtsActueel: “De Wever gaf zijn persconferentie met de broek op de knoesels. Het dragen van de =A= is immers een toegeving van formaat aan hét symbool van bijna 100 jaar socialistisch beleid. (…) Met het dragen van het vrij nieuwe stadssymbool van Janssens weet hij nu ook de sympathie te verwerven van de links-progressieve kiezers (sic, wij voelen ons alleszins niet aangesproken). (…) Een rechts akkoord is het niet. Je kan het zelfs onmogelijk een centrum-rechts akkoord noemen. Er wordt teveel gefocust op de diversiteit van de stad.” Bert Deckers/RechtsActueel had het er al over bij de inleiding van zijn artikeltje over Dewevers bestuursakkoord: “Het meest gebruikte woord in zijn tekst is ‘diversiteit’.”  

 

Bert Deckers/Rechts Actueel weet het misschien niet, maar met een zoekfunctie kan je eenvoudig opzoeken hoe dikwijls een woord in een tekst staat. ‘Diversiteit’ staat 10 maal in het nieuwe bestuursakkoord, waarvan dan nog eenmaal in het woord ‘biodiversiteit’ (actiepunt 43 over het planten van bomen en aanleggen van grasveldjes). ‘Nederlands’ staat er 24 keer in, waarvan slechts één keer niet in de betekenis van de Nederlandse taal spreken (actiepunt 173, waar verwezen wordt naar parkeernormen in Nederland). ‘Veiligheid’ tenslotte komt 58 keer in het nieuwe bestuursakkoord voor. ‘Diversiteit’ in de betekenis van diversiteit tussen mensen staat dus 9 keer in de tekst, ‘Nederlands’ als in 'de Nederlandse taal spreken' 23 keer en ‘veiligheid’ 58 keer. Bert Deckers/Rechts Actueel: Het meest gebruikte woord in zijn tekst is ‘diversiteit’.”  

 

Bert Deckers/Rechts Actueel heeft last van selectief lezen. Filip Dewinter is in hetzelfde bedje ziek. Ook hij klaagt over een “doorgedreven diversiteitsbeleid”. De eerlijkheid gebiedt bovendien te zeggen dat het nieuwe Antwerpse bestuursakkoord slechts lippendienst bewijst aan de strijd tegen racisme en discriminatie.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, dewinter, rechtsactueel |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.