15-12-12

HITLERGROET SOMS BESTRAFT

In Antwerpen heeft deze week een Turkse jongeman een werkstraf van honderd uren gekregen voor het op straat uitbrengen van de Hitlergroet. Het gebeurde bij een parade van de fanfare van de Antwerpse politie. Een politieagent wees de jongeman terecht, maar de discussie ontaardde in een vechtpartij. In Limburg was er weer een VB-verkozene die zijn eed als mandataris aflegde met gestrekte rechterarm schuin voorwaarts.

De fanfare van de Antwerpse politie maakte vorig jaar op 11 juli een optocht door de stad. Ja ja, 11 juli werd reeds met de nodige luister gevierd in Antwerpen. De 22-jarige Bunyamin A. groette met gestrekte rechterarm de politieagenten. Een politieman die foto's maakte van de parade, sprak de jongeman daarop aan. Bunyamin A. werd kwaad, sloeg het fototoestel uit de handen van de agent en ging hem te lijf. Ook de broer en een vriend van de Turkse jongeman mengden zich in het gevecht. Op de rechtbank gaf Bunyamin A. de feiten toe. "Die Hitlergroet was misplaatst. Ik had de gevolgen ervan helemaal onderschat", zei hij. De rechter was tevreden dat de jongeman zijn fout inzag. Bunyamin A. kreeg toch nog een werkstraf van 100 uren en een schadevergoeding van 500 euro te betalen aan de politieagent die hij te lijf ging. Ook een broer en een vriend van Bunyamin A. kregen een werkstraf.

Over een andere Hitlergroet blijft het intussen merkwaardig stil. Begin deze maand werd de nieuwe provincieraad in Limburg geïnstalleerd. De provincieraadsleden legden daarbij hun eed af, en VB’er Rik Beckers deed dit op een manier die enig ophef maakte. “Even was er ophef toen Rik Beckers van het Vlaams Belang zijn eed aflegde met gestrekte rechterarm schuin voorwaarts. Zelfs zijn eigen fractie was verrast.” Rik Beckers geraakte op 14 oktober met zijn onvolledige lijst niet meer verkozen voor de gemeenteraad van Sint-Truiden, maar wel nog verkozen voor de Limburgse provincieraad. Er is verder niets meer vernomen over zijn onorthodoxe manier van eedaflegging. Filip Dewinter legde in 1991 ook al eens op een ongelukkige manier zijn eed als verkozene af (foto 1). Op foto 2 zie je hoe PVDA’er Kris Merckx vorige week zijn eed aflegde als Antwerps provincieraadslid. Sommige VB’ers kunnen er nog van leren.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, limburg |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.