28-12-12

DE EINDEJAARSPRIJZEN

Sofie Merckx (foto, 38 j.), dochter van, werkt al dertien jaar als huisarts bij de groepspraktijk Geneeskunde voor het Volk in Marcinelle en werd in oktober verkozen als gemeenteraadslid in Charleroi voor de PTB, de Franstalige tegenhanger van de PVDA+. In de wedstrijd Citoyens de l’année 2012 is ze genomineerd als een van de verdienstelijkste politici in de streek. In deze categorie moet ze het opnemen tegen twee burgemeesters en twee schepenen, maar de pagina waarop ze voorgesteld wordt is alvast een van de meest gelezen pagina’s.

 

Haar drie kinderen zijn in Charleroi geboren en gaan in het Frans naar school. Thuis spreken ze echter Nederlands. Sofie Merckx is uit Antwerpen afkomstig, haar man is een Genkenaar en tweetaligheid is een pluspunt. Het gezin gaat regelmatig naar Antwerpen op familiebezoek, en om zaken te bezoeken als de Zoo, Planckendael, HetPaleis… En uiteraard wordt dan ook Nederlands gesproken. Sofie Merckx (in Gazet van Antwerpen): “Dan zeg ik tegen mijn kinderen: ‘Geen Frans praten hé, want hier woont Bart De Wever’. (lacht)

 

Maar wat we eigenlijk wilden zeggen: niet alleen in Charleroi worden er prijzen uitgereikt. Maandag, oudejaarsdag, worden dertig AFF-eindejaarsprijzen uitgereikt. Naast klassieke categorieën zoals ‘het beste boek’ en ‘het beste toneelstuk’ ook prijzen voor ‘de domste VB-actie’ en ‘de beste tweet van Gerolf Annemans’. En verder ook nog bijvoorbeeld ‘de beste Vlaams Belang-gadget om als AFF’er te infiltreren op een VB-bijeenkomst’ en ‘de minst bekendste varkenskop’. Maandag 31 januari op deze blog. Dikwijls ernstig, maar niet altijd.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dienstmededeling |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.