14-01-13

BARTJE OP HET STADHUIS (3)

Het was niet de bedoeling om meteen al te communiceren dat de baseline ’t Stad is van iedereen afgevoerd is, het punt werd 'bij hoogdringendheid’ geagendeerd voor de zitting van het schepencollege en werd achteraf niet gemeld bij de persbriefing. En toch liep het nog mis.

 

De agenda van het college wordt ’s donderdags onder embargo doorgestuurd naar de pers, en daar stond niets in dat wees op het nu al naar de prullenmand verwijzen van een slogan die mee voor gezorgd heeft dat Antwerpen van een verdeelde stad terug een fiere stad is geworden. Het Nieuwsblad had vernomen dat er iets op til was, maar in N-VA-kringen werd donderdag formeel ontkend dat de schrapping van de bekende baseline geagendeerd was. Vrijdagmorgen volgde een mail dat de traditionele persconferentie na de collegezitting niet doorging. De persteksten zouden doorgestuurd worden. In de persmap stak uiteindelijk maar één tekst: over een aan de gemeenteraad voor te leggen bestemmingswijziging voor een lapje grond aan de Scheldekaaien. Er stond niets in over het nieuws dat zaterdag de halve voorpagina van Gazet van Antwerpen vulde, en ook alle andere kranten, de regionale televisiezender en de sociale media haalde: het ‘bij hoogdringendheid’ afvoeren van de slogan ’t Stad is van iedereen.

 

“Deze beslissing hebben we bij hoogdringendheid genomen, omdat dat gewoon praktisch was”, zei kersvers woordvoerder van Bart De Wever Philippe Beirnaerts toen hét nieuws vrijdagavond toch bekendgeraakte. “We hebben gewoon beslist wat al was afgesproken in het bestuursakkoord”, vervolgde Beirnaerts die graag benadrukt dat niet alles meteen in de vuilnisbak gekieperd wordt. “We gaan alle briefpapier, blocnotes of promotiemateriaal eerst opgebruiken. Geld verspillen, daar zijn we niet voor. Er is nog héél wat materiaal in stock.” En toch moest ‘bij hoogdringendheid’ beslist worden dat 't Stad is voor iedereen als slogan niet meer mag gebruikt worden. "De administratie kan toch niet zelf beslissen om materiaal mét of zonder die slogan te bestellen." Welke ramp zou Antwerpen overkomen zijn als 't Stad is voor iedereen nog even verder gebruikt zou worden? Men beslist een pakkende slogan af te voeren, maar weet nog niet wat er in de plaats komt. Wat zijn trouwens de kosten voor het aanbrengen van de nieuwe slogan? Of gaan pakweg de vuilniswagens blijven rondrijden met de slogan ’t Stad is van iedereen tot die wagens aan vervanging toe zijn?

 

Een slogan vervangen moet weloverwogen gebeuren, en kost handenvol geld. Met andere woorden: er moet over nagedacht worden. De nieuwe burgemeester komt alsnog niet verder dan dat de slogan van zijn voorganger weg moet. Afbraakbeleid.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bartje op het stadhuis, antwerpen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.