07-02-13

EN HOE IS HET INTUSSEN BIJ HET N-SA ?

Het is weinig waarschijnlijk dat veel mensen zich afvragen hoe het intussen is met het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) van Eddy Hermy (foto 1). Maar onze sympathie voor underdogs is bekend, en dus toch maar een woordje over het N-SA.

 

Het voornaamste nieuws is dat een aantal leden en zelfs kaders van het N-SA zijn overgestapt naar de pas opgerichte Autonome Nationalisten. Al blijven sommigen dubbel lopen. Koen S. was zaterdag in Parijs als betoger van de Autonome Nationalisten, maar kondigde inmiddels zijn komst aan voor de N-SA-nieuwjaarsreceptie. Wie er zeker niet zal zijn op die nieuwjaars-receptie is Kris Roman, met zijn Euro-Rus weg bij het N-SA. Euro-Rus is anders wel een van de pijlers waarmee het N-SA in 2007 is opgericht. N-SA-‘hoofdcoördinator’ Eddy Hermy is intussen nog altijd even grof gebekt. Zo vindt hij dat “de burgerij” haar immigratiedoelstellingen deels bereikt heeft, wat Hermy uitlegt als: “Er zijn voldoende ongeschoolde vreemdelingen ingevoerd en deze groeien nu elke dag aan door middel van het kweekprogramma(sic). Eddy Hermy blijft ook een apart gevoel voor humor hebben. Met Nieuwjaar wenste hij zijn “sympathisanten en leden – net als onze tegenstanders – voor 2013 een Gouden Dageraad toe”. Hermy begon zijn politieke loopbaan bij AMADA, om dan extreemrechts te eindigen, en heeft aan die beginjaren een hevige haat aan de PVDA overgehouden. Wat hem niet belet ook nog overhoop te liggen met het VB waar hij tot tweemaal toe buiten is gegooid. En overhoop te liggen met het AFF. En met… Tja, met wie niet?

 

Bij het N-SA zijn ze voorts voorzichtig geworden. Bij het begin van het nieuwe jaar stelde het N-SA enkel nog activiteiten op te zetten als ze “vergund zijn”. Met de GAS-boetes kan men maar beter voorzichtig zijn. Het N-SA zal dus enkel nog activiteiten opzetten als ze daartoe de nodige vergunning heeft, en zal geen affiches noch stickers meer verspreiden om alzo ook het risico van een GAS-boete te vermijden. Elke deelname aan activiteiten ingericht door derden valt onder de verantwoordelijkheid van die individuen zelf. Er zal bij problemen niet meer beroep kunnen gedaan worden op het N-SA, wat in het verleden wel eens gedaan werd. Een mededeling die ons vooral gericht lijkt op N-SA’er Ruben Rosiers (foto 2) en zijn vrienden in de weer voor CasaPound in Italië tot en met voor het Syrische regime.

 

Maandag 8 januari zou de eerste actie dit jaar plaatsvinden, en ja: er was een vergunning voor aangevraagd en gekregen. Het N-SA zou aan het Antwerps stadhuis actie voeren tegen de aanwezigheid van de PVDA in de Antwerpse gemeenteraad, met maar liefst vier verkozen PVDA’ers (1, 2, 3, 4). De actie was toegelaten door Bart De Wever, maar te laat kwam men bij het N-SA tot het besef dat er op 8 januari geen gemeenteraadszitting was. De Antwerpse Grote Markt, en het Antwerpse stadhuis nog meer, lag er verlaten bij. Elders in de stad was er diezelfde avond wel de installatievergadering van de districtsraad in Borgerhout (met een PVDA-schepen en drie andere PVDA-verkozenen) en de districtsraad in Berchem (met een PVDA-verkozene), en de installatievergadering van de OCMW-raad (met een PVDA-lid). Maar dat wist men bij het N-SA niet en/of daar had men geen vergunning voor om er actie te gaan voeren.

 

We zijn benieuwd of Ruben Rosiers dit gaat vertellen als hij begin maart de Nederlanders van het Nationaal-Syndicalistisch Platform gaat uitleggen hoe rechts-radicale nationalisten actie kunnen voeren. Morgen, vrijdag 8 februari, houdt het N-SA haar nieuwjaarsdrink in Antwerpen, in het café met de toepasselijke naam Den Bengel. De avond begint met een Foibe-herdenking, de herdenking van de dood van (al dan niet vermeende) Italiaanse fascisten. Daarna volgt een boekvoorstelling over CasaPound. Ondertussen ook door Voorpost omschreven als een fascistische organisatie.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: n-sa, hermy, rosiers |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.