26-02-13

“DE BINNENSTE MOETEN IN DE VERBRANDINGSOVEN”

Filip Dewinter was gisteren nog niet uitgepraat over zijn zondagse tweet (foto). “71 % van de Vlamingen vindt de boerka-tweet van @FDW_VB grappig”, twitterde Dewinter. Bij nader inzien blijkt Dewinter zich hiervoor te beroepen op een peiling bij Het Laatste Nieuws online. Hoeveel mensen daarop gereageerd hebben wordt niet verduidelijkt, en sowieso zijn internetpeilingen niet representatief voor wat dé Vlamingen ergens over denken. Hooguit is dit representatief voor al wie reageert op Het Laatste Nieuws online, en uit de reacties daar weten we dat het niet het beschaafste deel van de Vlaamse bevolking is. Dat weet iedereen die enigszins nadenkt. Niet dus Filip Dewinter.

 

Maar naast verontwaardiging over de tweets is er ook instemming met wat Dewinter als idee wilde meegeven. Hieronder een greep uit de reacties nadat de tweet van Dewinter, over een moeder en dochter in boerka tussen twee vuilniszakken, op Dewinters Facebookpagina verscheen. De taal- en typfouten hebben we gelaten zoals ze hier en hier op de Facebook-pagina van Filip Dewinter verschenen. Alleen een paar emoticons hebben we weggelaten.

 

-       “Is dat niet een voorbeeld !! Hoe ze mensen binnen smokellen ?”

-       “ze zen het zelfde e ik zie geen verschil zenne”

-       “Jawel, in dien grootste zit paardevlees !”

-       “er is geen verschil het is gewoon groot vuil dat ze komen op halen”

-       “tegen links en rechts geen enkel bezwaar”

-       “Buitenste zakken stinken minder”

-       “de buitenste is te hergebruiken, de binnenste moeten in de verbrandingsoven”

-       “ach ja, tis de inhoud die telt hé, niet de verpakking ! en dus zijn de 2 buitenste het waardevolst “

-      

 

Filip Dewinter heeft intussen zijn jongste ‘grap’, en daarmee ook de reacties, verwijderd van zijn Facebook-pagina. Blijft dat Filip Dewinter ‘fraaie’ fans heeft.

00:13 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, racisme |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.