26-02-13

GEROLF ANNEMANS VALT DOOR DE MAND NA DEWINTER-TWEET

Het is de klassieke verantwoording van linkse intellectuelen om ons uit te sluiten, dat wij mensen discrimineren, tegen mekaar opzetten en ontmenselijken”, zei Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans (foto) op 28 januari in De Standaard. “Ik vraag mij af waar dat op slaat. Ik ben het er wel mee eens dat wij onze migratiestandpunten niet moeten richten tegen mensen, maar tegen andere partijen. Wij voeren een politieke strijd, geen strijd tegen mensen.” Bij de eerste gelegenheid waarbij de woorden getoetst konden worden aan de praktijk viel Gerolf Annemans al door de mand.

 

“In de mate dat de partij ooit aanleiding heeft gegeven om te denken dat wij het op mensen gemunt hadden, moet ik mij daarvoor verontschuldigen”, vervolgde de nieuw partijvoorzitter in De Standaard. “Het is een tijd van verontschuldigingen, dus ik wil dat gerust doen, on the record, schrijf dat maar op. Ik wil de voorzitter zijn die de bladzijde omdraait en tegen alle leden van mijn partij zegt dat wij tegen andere partijen strijden, niet tegen mensen, niet tegen vreemdelingen.” Zondag had Gerolf Annemans de gelegenheid om te bewijzen wat zijn woorden waard zijn. Filip Dewinter verstuurde naar zijn 7.268 volgers op Twitter een foto(montage) van een moeder en dochter in een boerka, met als commentaar ’Zoek de vijf verschillen…’ (foto bij het artikel hieronder). Gisterenavond hadden daarenboven nog meer dan 90 mensen de tweet van Dewinter doorgestuurd naar hún Twitter-volgers.

 

Naast positieve reacties, waarover hieronder meer, kwamen er heel wat verontwaardigde reacties op de tweet van Dewinter. “Een man in functie als @FDW_VB hoort dit niet te tweeten onder het mom van vije meningsuiting. #misselijk”, aldus een tweet. “Het is en blijft onverbeterlijk laag bij de gronds racisme. Zum kotsen!”, luidt het in een andere tweet. Enzovoort. Joël De Ceulaer, die Gerolf Annemans geïnterviewd heeft voor De Standaard, vroeg Annemans wat hij dacht van “deze smaakvolle tweet van zijn collega @FDW_VB”. Het antwoord was verbijsterend maar te verwachten. Gerolf Annemans: “De boerka is door een unaniem gestemde wet in België verboden. Terecht = ontmenselijking van de vrouw. Verschil is dus: vuilzak is nuttig voorwerp.”

 

Geen woord van Gerolf Annemans over het al dan niet “smaakvol” zijn van de tweet van Filip Dewinter. Geen kritiek van Gerolf Annemans dat dit toch niet het “tegen andere partijen strijden, niet tegen mensen, niet tegen vreemdelingen” is. Maar een goedpraten van de tweet: “Verschil is dus: vuilzak is nuttig voorwerp.” Het ontlokte een twitteraar de reactie: “Euhm @gannemans. Misschien ook een vermeldenswaardig verschil dat in de vuilniszak afval zit en onder de boerka een mens? Just checking.”  Wie dacht dat met Gerolf Annemans een nieuwe wind waait bij het Vlaams Belang is een maand na het interview met Annemans in de reeks over ideologieën in De Standaard terug met beide voeten op de grond gezet.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: annemans, dewinter, racisme |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.