06-03-13

‘YELLOMAN’ OVERLEDEN

Marc Sabbe.JPGBlog Yelloman.JPGMarc Sabbe (foto 1, 48 j.) is overleden. Als ‘Yelloman’ verzorgde hij de blog Extreemrechts in Vlaanderen (foto 2). Een drukbezochte blog, vooral voor de vele filmpjes over extreemrechts en neonazi’s die Marc erop postte.

 

Amper tien dagen geleden, bij een bezoek aan een tentoonstelling over de antifascistische strijd in Vlaanderen, viel nog zijn naam. De samensteller van de tentoonstelling vroeg zich af hoe het met Yelloman was. “Zijn blog werd véél bekeken.” Tussen januari 2007 en maart 2009 postte Marc gemiddeld 42 berichten per maand, nadien sporadisch nog een aantal reportages en nieuwsfragmenten. Aan de statistiek vanwaar mensen terechtkomen op onze blog, met andere woorden: wat is de blog vanwaar ze doorklikten naar AFF/Verzet, merken we dat Marcs blog nog steeds een bron voor informatie is. Op vraag van AFF/Verzet bleef Marc reportages bewaren – in de videozone van deredactie.be bijvoorbeeld blijven reportages maar zes maanden online, terwijl een aantal van die gefilmde beelden ook later nog het bekijken waard zijn. Zelf niet meer actief op zijn eigen blog tegen extreemrechts, tipte Marc ons nog altijd nieuwsberichten over de extreemrechtse en neonazistische scene in binnen- en buitenland. Hij werkte onder andere samen met VTM voor reportages over concerten van Blood and Honour in Vlaanderen.  

 

Voetbal was een tweede passie van Marc, en hij was ook een groot reggaeliefhebber. Voor hem linken we graag door naar Sun is Shining, onze eigen favoriete reggaeplaat, en andere Bob Marley-songs. Net zoals van Rik De Saedeleer in intieme kring is afscheid genomen, werd ook op persoonlijke wijze afscheid genomen van Marc Sabbe. Een longziekte werd hem fataal. De pijn was langdurig en hevig, maar Marc is op vredige wijze heengegaan. We wensen dochter Zoë, zus Sarah, zijn ouders en vrienden alle sterkte toe, voor een vader, broer, zoon en vriend die radicaal maar op een moderne manier inging tegen wat hij ‘het smerige alternatief’ noemde. Een strijd die door velen gewaardeerd werd.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: in memoriam, actie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.