16-03-13

NSV!: VAN LEUVEN NAAR ORANIA

Een week geleden, donderdag 7 maart, werd in Leuven betoogd door de Nationalistische StudentenVereniging (NSV!, foto 1). Hoe moeten we dit inschatten, en wat volgt?

Naar eigen zeggen verzamelde de NSV! vierhonderd mensen, maar dat is een getal dat niemand kan bevestigen. Hooguit komt de pers op driehonderd mensen, en daar waren dan een pak wapenbroeders bij van organisaties als de Autonome Nationalisten tot het Vlaams Belang. En was er volk uit Nederland bij de ordedienst van Voorpost en tussen de andere betogers. “Een vijftiger langs de kant zag het allemaal met lede ogen aan”, schreef Het Laatste Nieuws, editie Leuven. “Allemaal krapuul is het. Niks anders”, zei de verbijsterde man uit Aarschot die op weg naar zijn werk met de extreemrechtse betogers geconfronteerd werd. “Ik schaam me vandaag om Vlaming te zijn.” De man, wiens vader in een concentratiekamp heeft gezeten, wist allicht niet wat de NSV! nog op hun programma heeft staan.

Bij een De Wereld Morgen-artikel over de NSV!-betoging werd de vraag gesteld of de NSV!, traditioneel een kweekvijver voor VB’ers, met het succes van de N-VA een gematigder discours zou aankleven. Blokbuster-woordvoerster Els Deschoemaeker zei niet te geloven in een meer gematigde opstelling van de NSV!. "Het is en blijft een organisatie die racistische opvattingen heeft. Daarom roepen wij de studentenraden van Gent en Antwerpen op om de erkenning van NSV! stop te zetten. Een organisatie die geweld gebruikt en racistische idealen koestert strookt niet met de waarden en normen die een universiteit nastreeft”, aldus Els Deschoemaeker. Als om het gelijk van de Blokbuster-woordvoerster te bewijzen maakte RechtsActueel op de dag van de NSV!-betoging bekend dat op 25 april de ‘voorzitter’ van het Zuid-Afrikaanse dorpje Orania naar Antwerpen komt op uitnodiging van de NSV!.

RechtsActueel: “We gaan er geen doekjes omwinden, Orania is een blanke nederzetting, die pas echt succes kende enkele jaren na de afschaffing van de Apartheid in 1990 en de vrijlating van Nelson Mandela. De stichter was de in 2011 overleden Carel Boshoff en was de schoonzoon van Hendrik Verwoerd, voormalig premier van Zuid-Afrika en mede vormgever van het Apartheidsregime in dat land. Zélf was Boshoff één van de laatste voorzitters van de Afrikaner Broederbond, die de belangen van de niet-Engelstalige Afrikaners verdedigde. De huidige leider – voorsitter – van deze gemeenschap, die om en bij de 1.500 inwoners telt, is de zoon van Carel Boshoff en luistert naar exact dezelfde naam. Begonnen met een veertigtal oorspronkelijke blanke Afrikaanse families, werd in 1990 een vervallen dorp aan de Oranjerivier gekocht voor 1,5 miljoen rand.

“Zij zagen het duidelijk niet zitten om te leven onder het – door communisten mee vormgegeven – regime dat ze zagen aankomen. Drieëntwintig jaar en duizenden vermoorde Afrikaners later, is hun keuze de juiste gebleken. Wie in Orania wil wonen, moet zich strikt houden aan de regels die het dorpje de inwoners oplegt. (…) Minstens 600 gezinnen maken momenteel deel uit van deze gemeenschap. Kleinfontein is een vergelijkbare nederzetting van blanke Afrikaners op 1.000 km afstand van Orania. Het feit dat deze beide gemeenschappen kozen voor afzondering en dus tegen het bestaande regime hoeft niet te verbazen. De vrees dat ze als blanken als opgejaagd wild zouden worden aanzien door de overwegend zwarte heersers van het land, aangevoerd door het aan communisme en terrorisme gekoppelde ANC, is allang terecht gebleken.

“(…) Carel Boshoff junior (foto 2) zal voor de NSV! op donderdag 25 april aanstaande een uiteenzetting geven in een zaal van de Universiteit van Antwerpen (aula R007 – Rodestraat). Het thema Apartheid, ‘Vrijheid’, Plaasmoorde laat niets aan de verbeelding over. Wat voor de ene ‘vrijheid’ betekent, is voor de andere de hel. Zuid-Afrika staat op de rand van de afgrond en sommige steden in het land, die ooit enorm welvarende en bruisende Metropolen waren, behoren nu tot de meest criminele steden ter wereld. Dat het multiculturele beleid gefaald heeft is dan ook een understatement van formaat! Het belooft een leerrijke avond te worden, waar iedereen uiteraard welkom is!” Bij NSV! en tutti quanti hoopt men dat Links storm loopt tegen deze avond.

“De toekomst is onzeker in Zuid-Afrika waar een vrouw meer kans maakt verkracht te worden dan haar middelbare school af te maken”, schreef deze week nog de Vlaamse schrijfster Saskia de Coster. Zuid-Afrika is niet de heilstaat geworden waar velen op hoopten na de afschaffing van de Apartheid. Is er in theorie gelijkheid gekomen, in de praktijk is het nog anders. Onze chef-blog bezocht meermaals Zuid-Afrika, waarbij eenmaal in hetzelfde jaar Zuid-Afrika én Cuba. Alhoewel ook in Cuba niet iedereen even gelijk is voor de wet, is het er meer dan in Zuid-Afrika. Watervoorziening en de verdeling van andere basisproducten is erop verbeterd in Zuid-Afrika, maar het zijn nog altijd vooral de multinationals die baat halen uit de grondstoffen en rijkdom van Zuid-Afrika. Daar verandering in brengen zal meer helpen dan het creëren van een blank Utopiatje.

Orania, een dorp waar men zich afsluit van de wereld. Er is bijvoorbeeld geen interesse voor voetbal, omdat dat gezien worden als “een sport voor zwarten”. Hoe dwaas kan men zijn?

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nsv, zuid-afrika |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.