01-04-13

AUTONOME NATIONALISTEN BETOGEN OP GEBOORTEDAG HITLER

Joachim Tanghe.JPGDit artikel is geen 1-aprilgrap. Was het dat maar. De Autonome Nationalisten gaan nog eens betogen. Na uitstappen in Parijs, Brugge en Leuven gaan ze op 20 april in Waregem betogen. Een vredig stadje in West-Vlaanderen dat maar eenmaal per jaar de nationale media haalt, bij Waregem Koerse.

 

De Autonome Nationalisten plaatsten zich een eerste keer voor het voetlicht op een filmavond op 26 januari in Duffel, ingericht door Christian Berteryan. Een man die in de jaren negentig actief was met het Odal-Aktiekomitee en na een langdurige gevangenisstraf voor een gewapende overval terug in de extreemrechtse scene is opgedoken. Bij de Autonome Nationalisten zijn nogal wat ex-leden van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) actief, en van meet af kregen ze steun van geestesgenoten bij het Franstalige Nation en uit Nederland die vroeger bevriend waren met het N-SA. Op 16 februari vertoonden de Autonome Nationalisten zich voor het eerst op straat in Vlaanderen, bij een betoging in Brugge waar ze toegesproken werden door Joachim Tanghe (foto). De man hekelde dat de multicultuur “door het zionisme beheerd” wordt, vindt dat de oogkleppen afgenomen moeten worden om te laten zien “wie voor de blanke genocide verantwoordelijk is” en vindt dat het voor vreemdelingen “niet aanpassen, maar opkrassen” is.

 

Er was even twijfel of Joachim Tanghe nog zijn keeltatoeages heeft: een 14 (van de veertien woorden van de Amerikaanse neonazi David Lean We must secure the existence of our people and a futur for white children), een S zoals in SS, en 88 (als codegetal voor ‘Heil Hitler’). Intimi van Joachim Tanghe verzekerden ons intussen dat hij die tatoeages nog altijd heeft, voor de betoging in Brugge waren ze afgedekt met kledij met een hoge col. Joachim Tanghe woont in Waregem, en dat is dan ook de enige reden die we kunnen bedenken waarom de Autonome Nationalisten uitgerekend in Waregem – stadje met nog geen 40.000 inwoners – gaan betogen. “Tegen anti blank racisme.” Ander racisme is voor de Autonome Nationalisten geen probleem. Wat wel een probleem dreigt te worden, is de gekozen datum: 20 april. Voor neonazi’s een symbolische datum zo bekend als 6 december bij kinderen en 25 december bij katholieken en anderen.

 

“20 april, verjaardag van mijn oom Dolf”, reageerde iemand op een neonazistisch discussieforum. “Geen handige datum”, wist iemand anders op datzelfde discussieforum. Op een ander neonazistisch discussieforum kwamen nog meer praktische bezwaren naar boven. “Die datum komt een beetje slecht uit. Deze datum is gereserveerd voor een verjaardagsfeestje van een grote leider.” Een andere sympathisant: “Zelf zal ik spijtig genoeg ook niet aanwezig kunnen zijn dit keer. Ik heb een afspraak op die dag die al heel lang gepland staat.” Waarschijnlijk geen afspraak met een tandarts. “Beetje een vreemde datum (…). 20 april is een datum die maar voor één man gereserveerd is”, zegt een derde neonazi. “Ook ik heb een ander feestje die dag. Beetje ongelukkig gekozen datum als je het mij vraagt…”, zegt een vierde man, en zo gaat dat maar door.

 

Inderdaad, een “beetje ongelukkig gekozen datum”. De Autonome Nationalisten laden op zich de verdenking dat ze bewust gekozen hebben voor een betoging op de geboortedag van Adolf Hitler. Zoals er ook steevast Blood and Honour-concerten zijn rond 20 april (met als tweede periode voor Blood and Honour-concerten omtrent 24 september, dag waarop hun boegbeeld Ian Stuart Donaldson overleden is). Bijkomend nadeel van 20 april is dat nogal wat sympathisanten van de Autonome Nationalisten die dag een ander feestje hebben. Versta: naar een Adolf Hitler-herdenking elders gepland gaan. Dom dus van de Autonome Nationalisten. Dubbel dom.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: autonome nationalisten, tanghe, blood and honour |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.