07-04-13

VLAAMS BELANG NIEL IS NU ‘NIEL VOORUIT’

De leegloop zet zich verder bij het Vlaams Belang. De nieuwe voorzitter en nieuwe slagzin ten spijt. Het Vlaams Belang van Niel (in de Rupelstreek) bestaat niet meer. De partij gaat een onafhankelijke, lokale koers varen als ‘Niel Vooruit'.

 

Gemeenteraadslid Bart Van Hove (tweede van links op de foto hiernaast) stond in 1993 mee aan de wieg van het toenmalige Vlaams Blok in Niel. “Ik zetelt sinds 1995 in de gemeenteraad en ben net aan mijn vierde legislatuur begonnen”, zegt Bart Van Hove aan Het Nieuwsblad. “Ook na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober vorig jaar was het Vlaams Belang gedoemd om aan de zijlijn te blijven toekijken. Het is frusterend om na al die jaren nog altijd oppositie te moeten voeren”, geeft Bart Van Hove toe.

 

Al snel werd duidelijk dat het discours van Vlaams Belang geen toekomst meer heeft in Niel. “Daarom groeide bij de voltallige fractie, het bijna voltallige partijbestuur en enkele nieuwe mensen het idee om in Niel met een nieuw project te starten. Uiteraard blijft ons politiek programma rechts. Maar Niel Vooruit zal zich alleen nog focussen op de écht lokale Nielse thema's en problemen. Dit is geen vaandelvlucht maar een noodzaak”, benadrukt Bart Van Hove die wel voor Vlaams Belang in de provincieraad blijft zetelen.

 

In de naam Niel Vooruit zitten de woorden 'voor Niel' en 'uit Niel' vervat. “Want we zijn allemaal Nielenaren die het beste willen voor Niel. De kleuren van de nieuwe partij zijn rood en geel, net als de kleuren van het Nielse wapenschild. De pijl bij het logo wijst naar rechts. En als slogan kozen we voor het veelzeggende Geen kleur, wel inhoud. Want Niel Vooruit is onafhankelijk. We hebben goede ideeën en intenties”, zegt Bart Van Hove nog.

 

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober vorig jaar behaalde Vlaams Belang in Niel drie zetels. Zes jaar eerder waren dat er nog dubbel zoveel, zes. De slechtziende Eddy Landuydt (eerste van rechts op de foto) heeft in de gemeenteraad Nick Mees (eerste van links op de foto) als vertrouwenspersoon naast zich. Tweede van links op de foto is Sabine Herremans, het derde gemeenteraadslid van Niel Vooruit en tot aan de partijwisseling secretaris van het Vlaams Belang in Niel.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: niel, leegloop |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.