09-04-13

GEEN TOELATING VOOR BETOGING AUTONOME NATIONALISTEN

Betoging Autonome Nationalisten in Waregem niet toegelaten.jpg
De betoging die de Autonome Nationalisten gepland hebben op 20 april in Waregem kan niet doorgaan (foto 1).

 

De betoging was gericht tegen ‘anti blank racisme’. Met ander racisme hebben de Autonome Nationalisten geen probleem mee. Integendeel. Burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V, foto 2) is duidelijk: “Ik heb hen met een aangetekend schrijven laten weten dat ze om hun xenofobe uitlatingen niet welkom zijn.” Even googelen naar de Autonome Nationalisten en hun woordvoerder Joachim Tanghe levert inderdaad xenofobe uitlatingen, en erger, op. De Autonome Nationalisten krijgen dan ook geen toelating om in Waregem te betogen.

 

Waarom de Autonome Nationalisten uitgerekend in Waregem wilden betogen tegen ‘anti blank racisme’ is niet duidelijk. De meest plausibele reden is dat hun woordvoerder Joachim Tanghe in Waregem woont. Maar dat is natuurlijk niet voldoende als reden. De burgemeester wil geen xenofobe uitlatingen horen, maar vindt de aanvraag om te betogen “bovendien totaal nutteloos in Waregem omdat de materie het lokale overstijgt. Dat ze gaan betogen aan het ministerie in Brussel.” De voorgenomen betoging zou van het treinstation naar de Markt trekken. De marktkramers hoeven zich nu niet te haasten met het opbreken van hun kramen want tot 13.00 uur is er 's zaterdags altijd een markt op het gelijknamig plein.

 

Voor de Autonome Nationalisten is met het verbod een probleem opgelost. Nogal wat sympathisanten hadden laten weten niet naar Waregem te komen omdat ze voor 20 april al een andere activiteit hadden ingepland. 20 april is de geboortedatum van Adolf Hitler, en dat wordt her en der herdacht. Onder andere op een Adolf Hitlers Birthday Gig van Blood and Honour in Londen. De kans is groot dat nu de betoging van de Autonome Nationalisten in Waregem niet toegelaten wordt, een paar Vlamingen meer op 20 april naar Londen afreizen.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: autonome nationalisten, tanghe, waregem |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.