10-04-13

HET VLAAMS BELANG GAAT ONDERGRONDS

Neen, het Vlaams Belang gaat niet de Nationalsocialistischen Untergrund achterna. De Vlaams Belang'ers krijgen wel de kans om op 1 mei ondergronds het Limburgse mijnverleden te beleven.

 

Het Vlaams Belang trekt voor haar jaarlijkse 1-meimanifestatie (2012, 2011, 2010…) dit jaar naar Genk. Als “steunbetuiging aan de duizenden ontslagen werknemers van Ford en andere bedrijven”. Sprekers van dienst zijn ondervoorzitter en Genks gemeenteraadslid Chris Janssens en voorzitter Gerolf Annemans (foto). Er is op het podium dus weer eens geen plaats voor ‘vakbondsman’ Rob Verreycken. Bij de socialistische 1-meivieringen is dat wel anders. Na de 1-meimanifestatie van het Vlaams Belang kan je als Vlaams Belang-lid of -sympathisant bij C-mine, aan de voormalige mijn van Winterslag, kennismaken met het Limburgse mijnverleden. Toen je nog echt de mijnen kon afdalen, was de standaardgrap van de gidsen dat gewoonlijk tachtig procent van de bezoekers terug bovengronds geraakt.

 

Binnen enkele dagen zal elk Vlaams Belang-lid daarenboven een folder in zijn of haar brievenbus vinden over een ledenwervingscampagne. Omdat de ‘kracht van de overtuiging’ niet meer volstaat, worden er gadgets tegenaan gegooid. Elk nieuw Vlaams Belang-lid krijgt een USB-stick (van 4 gigabyte) mét het Vlaams Belang-logo. Wie vijf nieuwe Vlaams Belang-leden aanbrengt, krijgt een uurwerk mét Vlaams Belang-logo. Wie tien nieuwe Vlaams Belang-leden aanbrengt krijgt daar bovenop nog een draadloze computermuis mét het Vlaams Belang-logo. Voor het lid dat de meeste nieuwe leden aanbrengt, ligt nog een speciale beloning klaar. Wat blijft nog even geheim. De leden-wervingscampagne loopt tot september dit jaar.

 

Of de Vlaams Belang-uurwerken van degelijke Zwitserse kwaliteit zijn, of zoals vorige Vlaams Belang-gadgets (speelkaarten, inbraakalarm...) van Chinese makelij zijn, is er niet bij verteld.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams belang, genk |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.