17-04-13

DEUR OPNIEUW DICHT VOOR BART DEBIE

“Ik ben geen racist”, zei Bart Debie twee maanden geleden nog in Dag Allemaal toen de voormalige Antwerpse politiecommissaris en Vlaams Belang-medewerker de kranten haalde als informant van de Staatsveiligheid. “Mijn verloofde is een zwarte moslima”, verduide-lijkte Bart Debie (foto 1, 38 j.). Zijn relatie met fotomodel Liz Ellenz (foto 2, 28 j.) was ons al in augustus vorig jaar bekend. “Bart is een echte racist en heeft me gewoon gebruikt om dat te ontkennen”, zegt Liz Ellenz nu.

 

“Ik heb echt het gevoel dat ik in een horrorfilm zit”, zegt een bijzonder emotionele Liz Ellenz (= haar naam als fotomodel) deze week in Dag Allemaal. “Niks van wat Bart me verteld heeft, blijkt te kloppen. Echt niks!” Twee maanden geleden zei Bart Debie nog dat hij met haar verloofd was, en gaf hij aan Dag Allemaal foto’s van hun tweeën. Liz Ellenz: “Bart heeft me ten huwelijk gevraagd. Maar dat was niet uit liefde. (…) Ik ben een Afrikaanse. Ik ben een moslima. Ik ben niet al te lelijk. Hij heeft met mij geparadeerd om zijn naam te zuiveren. Om te doen alsof hij geen racist is. (…) In werkelijkheid is hij op en top racist. Nu hoor ik wat hij over mij gezegd heeft. Hij heeft me een apin genoemd die uit haar boom gevallen is. (…) Je begrijpt dat ik die man nooit meer wil zien.”

 

Ze hebben elkaar vorig jaar in mei voor het eerst ontmoet. “In een club in Knokke. We werden aan elkaar voorgesteld, we hebben wat gepraat, we hebben gegevens uitgewisseld. Ik denk dat we elkaar een maand na die eerste ontmoeting hebben teruggezien en vanaf dat moment stond hij voortdurend voor mijn deur. Zo is onze relatie begonnen, op zijn aandringen besef ik nu. (…) Hij heeft me totaal verblind. Hij verscheen voor mijn deur als een ridder op het witte paard. Hij bracht altijd bloemen mee of een mand fruit of bijzondere groenten. Hij heeft me wijsgemaakt dat hij lief, galant en sympathiek is. Maar hij is een levensgrote leugenaar, een geweldige komediant, een ongelooflijke agressieveling.”

 

Bart Debie gebruikte geen geweld tegen zijn verloofde, maar ze zag wel hoe Debie te keer kan gaan. “Als hij boos wordt, dan kan hij zijn woede niet onder controle houden. Dan begint hij te schreeuwen, dan gooit hij met alles wat hij kan vastgrijpen, dan slaat hij stoelen stuk. Dan pakt hij een touw en dreigt hij ermee zich op te hangen. (stil) Ik heb een zoontje van vier en die jongen heeft dat allemaal gezien. (…) Bart is zeer onevenwichtig. Hij beweert nu dat ik nooit van hem gehouden heb. En dat ik hem ontrouw ben geweest, dat ik een andere man heb. Hij zegt dat ik met hem samen was om van hem te profiteren. Als ik de rekening maak, zal ik meer voor hem betaald hebben dan hij voor mij.”

 

“Misschien was hij ook wel geïnteresseerd in mij omdat ik financieel onafhankelijk ben. Ik hoor dat Bart serieus in de schulden zit, dat hij straks misschien niet eens een dak boven zijn hoofd heeft. Ik snap niet hoe ik met mijn ogen open in zijn val kon trappen. Bart Debie heeft me gemanipuleerd. Hij heeft me verblind met verhaaltjes. En ik heb dat allemaal geloofd. Ik weet niet wat waar is en wat niet van wat hij mij verteld heeft. Maar ik weet wel dat Bart me enkel heeft gebruikt om zijn naam te zuiveren. Professioneel is hij volgens mij oké. Mocht hij nog bij de politie werken, dan zou ik hem meteen bellen als ik problemen had. Maar zijn persoonlijkheid is zo rot als wat.”

 

Dag Allemaal heeft meermaals geprobeerd Bart Debie te bereiken voor een reactie, maar kreeg hem niet te pakken. Maandag was Bart Debie nog actief op sociale media; gisteren was er geen beweging op die fronten. In Vlaams Belang-kringen is het leedvermaak met Bart Debie groot.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: debie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.