15-06-13

AUTONOME NATIONALISTEN: ALLE BEGIN IS MOEILIJK

Vorige zaterdag 8 juni, twee dagen nadat in Parijs een antifascist overleed door een vuistslag in het volle gezicht bij een confrontatie met een groepje extreemrechtse jongeren, gingen de Autonome Nationalisten in Brugge actie voeren tegen… de islamterreur (foto 1).

 

De door Christian Berteryan naar voor geschoven leider van de Autonome Nationalisten, Joachim Tanghe, een man nochtans uit de streek, was er niet bij in Brugge. Weer niet, want bij de 1 mei-betoging van Nation in Brussel gaf hij ook al verstek. De actie tegen de islamterreur bracht een zestal actievoerders op de been voor de Autonome Nationalisten. Anders dan bij de betoging op 16 februari in Brugge waren de nationale televisiezenders, en zelfs de regionale televisiezender, er niet om de actie van de Autonome Nationalisten te filmen. Maar geen nood, Christian Berteryan had een filmcameraatje bij.

 

Aan het treinstation van Brugge werd een statement opgenomen. “We willen pamfletten uitdelen, mensen informeren en niet provoceren”, zei Tim Vanackere. “We willen een heel ander imago aanheffen dan we gewoon zijn”, voegde hij er nog aan toe. Vier maanden eerder liep hij er nog zo, gemaskerd bij. Achter Tim Vanackere hielden twee jongeren de spandoek van de Autonome Nationalisten vast. Nu ja, zo lang het kon. Het filmpje duurt maar 1’42” maar na 1’08” moet de jongen rechts al de greep lossen (foto 2). Nog jong maar toch al wat jaren meedraaiend in de extreemrechtse scene. Na 1’18” slaagt ook zijn collega aan de linkerkant er niet meer in om de spandoek vast te houden (foto 3).

 

Was Café Corsari nog dagelijks op antenne, we zouden dit ingestuurd hebben voor de top-5 van hilarische filmpjes.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: autonome nationalisten, islam, humor |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.