17-06-13

VLAAMS BELANG-VRIENDEN IN DUITSE HOMO-OPTOCHT

Het Vlaams Belang dat opstapt in de jaarlijkse Gay Pride. Een gek idee, maar in Keulen zou het wel eens kunnen dat het met het Vlaams Belang bevriende Pro Köln op 7 juli opstapt in de Cologne Pride, de jaarlijkse optocht van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (foto: Cologne Pride 2012). De voornaamste eis van de betogers is dit jaar het geregistreerd partnerschap volledig gelijk te stellen aan het huwelijk.

 

Bij de organisatoren dachten ze eerst dat het om een grap ging, maar na een telefoontje bleek het gemeend te zijn. De rechtspopulisten van Pro Köln willen deelnemen aan de Cologne Pride. Ontstaan nadat homo’s besloten terug te vechten toen de politie in Greenwich Village / New York een homobar ontruimde, zijn de Gay Prides uitgegroeid tot een feest voor tolerantie. Daar een wagen tussen met rechtspopulisten die hun verbodsborden voor moskees meebrengen?

 

“Dit is een festival van de emancipatie”, schrijven de organisatoren van de Cologne Pride. “Een optocht voor gelijke rechten en tegen uitsluiting.” Bij Pro Köln doet men alsof men dat niet weet. “De optocht is slechts een niet-politiek exhibitionistisch tonen van seksuele voorkeuren”, zegt men bij Pro Köln. Sinds Bart Debie weg is bij het Vlaams Belang – Bart Debie is de man die Pro Köln en het Vlaams Belang met elkaar in contact bracht – is Pro Köln ook niet meer wat het geweest is, zou men denken.

 

Maar het is Pro Köln natuurlijk te doen om stemmen en sympathisanten bij de homo’s  te winnen met hun standpunten tegen migranten en tegen de islam. Homo’s die daar wel gevoelig voor zijn vermits bijvoorbeeld bijna tachtig procent van de jonge Turkse mannen zegt het afstotend te vinden als twee mannen elkaar in het openbaar kussen, bij de Duitsers is dit amper (of: toch nog) de helft van de bevraagden. Fysieke aanvallen vanwege moslimjongeren baren de homo’s natuurlijk ook zorgen. “Steeds meer homo’s identificeren zich met onze nonconformistische burgerbeweging, en voelen zich in de steek gelaten door de rood-groene politici”, zegt Pro Köln.

 

“Homofobie is een maatschappelijk probleem, dat opgelost moet worden door opvoeding en sociale deelname”, antwoordt Cologne Pride-organisator Pascal Siemens. “Pro Köln wil splitsen en ophitsen.” Pro Köln dreigt met een rechtszaak en geweld als het niet toegelaten wordt tot de Cologne Pride. Die rechtszaak zou Pro Köln wel eens kunnen winnen vermits de Cologne Pride een publiek gebeuren is, en geen commercieel gebeuren waar andere regels gelden. Wel kunnen de organisatoren zich (nog eens) distantiëren van Pro Köln en/of de Pro Köln-wagen helemaal achteraan de optocht laten mee rijden.

 

Sommigen bij Pro Köln willen het niet tot een rechtszaak laten komen en bedreigden Groen-parlementslid en homo Volcker Beck met “Moskouse toestanden” als Pro Köln niet zou toegelaten worden tot de Cologne Pride. “Of hij er ditmaal met een blauw oog vanaf komt?”, vragen ze zich retorisch af. Volcker Beck werd een paar jaren geleden door Moskouse neonazi’s overvallen en verwond. Echt homovriendelijk zijn ze bij Pro Köln dus toch niet.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: holebi, duitsland, actie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.