23-06-13

LAUW BIER MET DE VLAAMS BELANG JONGEREN

Met het internet is informatie veel vlotter toegankelijk, maar het gevaar voor misinformatie is ook groter geworden. Als Filip Dewinter twittert dat hij 2.000 Vlaams Leeuw-vlaggen heeft uitgedeeld aan een voetbalstadion en de hele tribune nu geel-zwart kleurt, dan is dat niet noodzakelijk zo. De actie van de Vlaams Belang Jongeren vrijdag hield ook minder in dan men zou denken aan de hand van de foto’s die in sociale media circuleren.

 

Een commissie experten heeft een reeks voorstellen uitgewerkt rond alcoholmisbruik. Een van de voorstellen is een alcoholverbod voor minder dan 18-jarigen. Het werd de voorbije week een van de topics op Twitter, met politici en anderen die zich tegen een dergelijk verbod uitspraken. Minister voor Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) zei in het parlement dat er grotere prioriteiten zijn in de strijd tegen het alcoholmisbruik. “Vat af”, zou je denken. Maar de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) vonden het toch nog nodig om – dixit Tim Willekens – actie te voeren “tegen het idiote socialistische plan om alcohol te verbieden aan studenten”.

 

Je kan de socialisten veel verwijten – dat ze te weinig links zijn bijvoorbeeld, vraag dat maar in de achtertuin van Elio Di Rupo – maar de Vlaams Belang Jongeren zetten de socialisten liever in een kwaad daglicht voor iets waar tot de socialistische topministers niet achter staan. Van rechts populisme gesproken. Vrijdag huurden de Vlaams Belang Jongeren een bierfiets waarmee je aan een toog zittend en bier drinkend toch kan fietsen. Daarmee zou actie gevoerd worden. De met een VBJ-spandoek voorziene bierfiets zou via de Kipdorpvest de Meir in Antwerpen oprijden, richting Grote Markt.

 

“Het wetsvoorstel zal waarschijnlijk geen ingang vinden bij de stemming in juli, maar we willen de druk op de ketel houden”, legde VBJ-voorzitter Tom Van Grieken uit aan een journalist van Het Laatste Nieuws. Veel lauw bier konden de VBJ’ers evenwel niet uitdelen met hun bierfiets. In Antwerpen is tegenwoordig Bart De Wever burgemeester en Serge Muyters waarnemend politiekorpschef, en dan kan je niet zomaar actie voeren. “De manifestatie werd slechts twee uren vooraf aangevraagd, bijgevolg konden wij geen toelating verlenen”, zegt woordvoerder van de Antwerpse politie Fons Bastiaenssens.

 

Amper vertrokken moest de bierfiets al rechtsomkeer maken. Maar met foto’s van de ‘actie’ (foto 1, met v.l.n.r. Bob De Brabandere, Tim Willekens en Tom Van Grieken) kon partijgenoten, vrienden en familieleden toch nog de indruk gegeven worden van alweer een geslaagde actie van de Vlaams Belang Jongeren. De volgende VBJ-activiteit is Enduro Race Karting zaterdag 13 juli. Voor 35 euro mag je tweemaal vijftien minuten racen, en je hoeft er niet eens VBJ-lid voor te zijn. Voor wie het rustiger aan wil doen, heeft het VBJ zonnebrillen in de aanbieding (foto 2, met opschriften als "Rechts zonder complexen!" en "VBJ, buitengewoon BRILjant!").

 

De Vlaams Belang Jongeren stellen steeds minder voor – hun katern bijvoorbeeld in het Vlaams Belang Magazine is uit het VB-maandblad verdwenen – maar ze proberen het toch nog gezellig te houden.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vbj, willekens, van grieken |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.