29-06-13

VAN 21 TOT 29 JULI: DE 24ste GENTSE FEESTENDEBATTEN

Volgens zijn dokter zou Eric Goeman het wat kalmer aan moeten doen na de gezondheidsproblemen die hem en zijn naaste omgeving het voorbije jaar troffen, maar dat ligt niet in zijn karakter. De woede over de groeiende sociale onrechtvaar-digheid is te groot om tot rust te komen.

 

Maar misschien lukt dat wat rustiger aan doen, voor enkele weken, na de rijkelijk gevulde Gentse Feestendebatten die coördinator en moderator Eric Goeman alweer klaarstoomde. Het programma wordt nog aangevuld met enkele mensen, maar de voorlopige lijst deelnemers aan de debatten oogt al indrukwekkend als vanouds.

 

Zondag 21 juli: Kan Gent de wereld redden? Is het beleidsplan van Gent een opstap naar een sociaalecologische stad? Met de politici Elke Decruynaere, Tom Balthazar, Christophe Peeters, Veli Yüksel en Siegfried Bracke; academici als Stijn Oosterlynck en Pascal Debruyne; en actieve Gentenaren zoals Anke Hintjens, Sam Van den Plas, Mehdi Maréchal en Chris Bens. Tussendoor is er een intermezzo van Mong Rosseel (De Vieze Gasten).

 

Ook zondag 21 juli: Uitreiking van de Prijs voor de Democratie 2013 en de Prijs Jaap Kruithof 2013. Om 19u30 op het Groot Podium, Bij Sint-Jacobs.

 

Maandag 22 juli: Voert de N-VA een aanval tegen de Belgische democratie en de waarden van de Verlichting? Met Ico Maly, Karim Zahidi, Paul Dirkx, Olivier Boehme, Paul Goossens, Marc Reynebeau, Lieven De Cauter en Rik Van Cauwelaert.

 

Dinsdag 23 juli: De Arabische revoluties, drie jaar later. Met Sami Zemni, Sanderijn Duquet, Annabel van den Berghe, Dirk Adriaensens, Brecht De Smet en Bart Peeters (neen, niet de zanger).

 

Woensdag 24 juli: De grenzen van de groene economie. Met Anneleen Kenis, Matthias Lievens, Luc Barbé, An de Bisschop, Bert De Wel, Vera Dua, Leida Rijnhout, Serge de Gheldere en Filip De Bodt. Met een muzikaal intermezzo van Filip De Fleurquin.

 

Donderdag 25 juli: Hoe durven ze?, een jaar later. Met Peter Mertens, Stephen Bouquin, Ferre Wyckmans, Jan Blommaert, Maite Morren, Tom Ronse, Chris Reniers en Marc Vandepitte. En een muzikaal intermezzo door Derek.

 

Vrijdag 26 juli: De grote energiezwendel van Electrabel & Co. Met Tom De Meester, Tine Heyse, Eric Houtman, Dirk Van Evercooren, Kristof Calvo, Jeroen Olyslaegers, Eloi Glorieux, Mieke Clymans, Tine De Moor en John Vandaele.

 

Zaterdag 27 juli: Wordt ziek zijn onbetaalbaar? Met Dirk Van Duppen, Thierry Chistiaens, Paul Callewaert, Remy Olivier, Jean-Paul Corin, Marc Moens, Ri De Ridder en Sara Willems.

 

Zondag 28 juli: Het hoofddoekendebat. Over neutraliteit, islamofobie, omgaan met diversiteit en actief pluralisme. Met Anja Van Rompaey, Etienne Vermeersch, Kitty Roggeman, Jurgen Slembrouck, Martine De Regge, Pascal Debruyne, Rachida Lamrabet, Meyrem Almaci, Eric Corijn, Andreas Tirez en Jamila Arnadou.

 

Maandag 29 juli: Nieuwe maïzena voor een andere wereld. Op weg naar het actieve burgerschap stormt het door het neoliberale paradijs. Met Thomas Decreus, Eric Corijn, Dominique Willaert, Jan Dumolyn, Barbara Van Dyck, Robrecht Vanderbeeken, Francine Mestrum en Manu Claeys. Dichter/performer Coenraad De Waele zorgt voor een intermezzo.

 

De debatten vinden plaats in het NTG, Sint-Baafsplein 17 in Gent. Telkens van 14.00 tot 18.00 uur. De inkom is gratis, is niet verstopt achter een betaalmuur.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gent, actie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.