24-07-13

ULFHEDNAR: VERSLAG EERSTE RECHTBANKZITTINGSDAG

Zoals maandag in primeur gemeld, en ’s avonds aangekondigd in EenVandaag, moesten gisteren vier leden en sympathisanten van de uit Blood and Honour ontstane groep Ulfhednar zich bij de rechtbank van Alkmaar verantwoorden voor illegaal wapenbezit. De Ulfhednar-leden Rory D.K. (de kaalkop op de foto hiernaast, met opgestoken middenvinger) en Jeroen V.D.B., en verder de Vlaming Tomas B., leider van de Blood and Honour-groep Bloed Bodem Eer Trouw (BBET), en zijn boezemvriend Arnoud K., ex-kopstuk van Blood and Honour Vlaanderen, Combat 18-versie.

 

Rory D.K., Jeroen V.D.B. en Arnoud K. waren aanwezig bij de rechtbankzitting in Alkmaar. Arnoud K. als enige die geen advocaat had meegebracht. Tomas B. viel dus op door zijn afwezigheid. Een slechte gewoonte, want bij de eerste zittingsdag van de BBET-zaak, bij de rechtbank in Dendermonde op 12 september 2011, schitterde Tomas B. ook al door zijn afwezigheid. De vier genoemden werden in een auto staande gehouden op 18 oktober 2011. De AIVD, de Nederlandse staatsveiligheidsdienst, had de politie getipt over wapenbezit. In de auto bleken inderdaad wapens te liggen. Bij een huiszoeking bij Rory D.K. diezelfde avond werden nog meer wapens gevonden. Later werden overigens nog twee huiszoekingen verricht ten huize Rory D.K., waarbij meer inzicht werd verkregen in de leefwereld en de administratie van de verdachte.

 

Er werden meerdere vuurwapens gevonden: van een jachtgeweer met afgezaagde loop tot een kalasjnikov, munitie van divers kaliber, een granaat… en verder een boksbeugel en een ploertendoder. Tomas B. wordt het bezit van een pistool, een scherpe granaat en een boksbeugel aangewreven. Amper een maand na de start van de BBET-rechtszaak waar B's advocaat beweerde dat B. een heel andere persoon is geworden, alleen nog geïnteresseerd in moto's... Volgens de AIVD waren er plannen om een militie te vormen om de blanke boerenbevolking in Zuid-Afrika te steunen, en mogelijk zelfs in Zuid-Afrika een aanslag te plegen. Politie en parket konden hier evenwel geen hard bewijs van vinden, zoals ook niet voor wapenhandel. Vandaar dat de aanklacht beperkt is tot wapenbezit.

 

Maar waarom waren de vier onderweg met wapens? Volgens de advocaat van Rory D.K. waren ze van plan om in een bos met de wapens te gaan schieten. Na een half uurtje werd de rechtszaak in Alkmaar geschorst omdat een advocaat meer wilde weten over de rol van de AIVD bij de aanhouding van de vier. Na beraadslaging door de rechtbank werd deze vraag afgewezen. Tien minuten later werd de rechtszaak voor onbepaalde tijd uitgesteld na de vraag van een advocaat om een verdachte als getuige te verhoren bij de rechter-commissaris. De rechtbank besloot dan maar de vier als getuige te verhoren. Alle vier schuiven de schuld voor de gevonden wapens en munitie immers op een ander af.

 

Met Tomas B., die gisteren niet bij de rechtbank verscheen, wordt het natuurlijk een hachelijke onderneming om ook die vierde getuige verhoord te krijgen. Uit een Facebook-discussie, waaruit wij eerder al een fragment publiceerden, blijkt dat Tomas B. alleszins eraan dacht om naar Zuid-Afrika te emigreren en daar een veiligheidsdienst te bemannen en te organiseren ten bate van de blanke boeren. Naar het voorbeeld van ‘Artsen zonder grenzen’, ‘Securitypersoneel zonder grenzen’. Tomas B. was eerder al eens security bij Pukkelpop en vervalste daarvoor zijn bewijs van goed gedrag en zeden.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nederland, blood and honour, bbet |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.