27-07-13

WARD DE SCHRIJVER OVERLEDEN

Geboren op 26 april 1922 is hij 91 jaar geworden. Hij is een oudgediende van de Vlaamse beweging, Oostfronter van het eerste contingent dat in 1941 vertrok, en als kandidaat op de Gentse Vlaams Belang-lijst de oudste kandidaat op de Vlaams Belang-lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar.

 

Dat laatste leverde Ward De Schrijver een hilarisch interview met Kamagurka op (foto), voor De Kruitfabriek (Vier). Ward De Schrijver vertelt daarin dat hij vroeger opkwam voor de Volksunie, en bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen gevraagd werd om kandidaat te zijn voor het Vlaams Belang. “De mannen hadden gezegd dat ze een lijst van 61 man vol moesten krijgen. Mogen wij eens komen?” Ward De Schrijver had geantwoord: “Mijn deur staat open voor de zwarten.” En neen, Ward bedoelde met “zwarten” niet “negers”. Waarom hij op de lijst van het Vlaams Belang stond, en niet van de N-VA? Ward was ooit eens in naar De Zevende Dag gegaan, bij Siegfried Bracke. “En die man deed niets anders dan mij onderbreken.” Als Ward verkozen zou worden, en hij zou Siegfried Bracke in de Gentse gemeenteraad zien, zou hij het hem eens zeggen.

 

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 maakte het Vlaams Belang in Gent, zoals overal elders in Vlaanderen, een slechte beurt. In de Gentse gemeenteraad viel het Vlaams Belang terug van negen naar nog slechts drie verkozenen. Met 129 voorkeurstemmen was Ward De Schrijver daar niet bij, maar hij was toch nog 17de grootste stemmentrekker van alle 61 kandidaten op de Vlaams Belang-lijst. Maandag 15 juni werd op een intieme plechtigheid van hem afscheid genomen. Was hij door zijn interview voor De Kruitfabriek even een nationaal bekende, voor zijn overlijden was er geen aandacht in de pers. Zelfs niet van ’t Pallieterke.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gent, media |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.