03-08-13

AFF-RADIO

Yasmine Kherbache, kabinetschef van Elio Di Rupo en leading lady van de Antwerpse socialisten, vertelde vorige week in dS Weekblad dat haar man niet alleen in november een café opent aan het De Coninckplein in Antwerpen, Beautiful Planet. Hij zou ook met een radiozendertje starten, Mokita. Een naam die al op het pand stond toen ze hun huisje aan het De Coninckplein kochten, en ‘dat wat iedereen weet, maar niemand uitspreekt’ betekent.

 

Hoe zou een AFF-radio eruit zien? Het is een vraag waar we ons niet over gebogen hebben, en we ons ook niet over zullen beraden. Vorige zaterdag was een AFF-medewerker wel te gast bij Radio Centraal. Aanleiding was de Ulfhednar-zaak die vorige week dinsdag haar eerste procesdag kreeg in Alkmaar. Een zaak van wapenbezit bij Nederlandse neonazi’s waarbij ook Tomas B. opgepakt werd, hoofdverdachte in de BBET-zaak die de interesse opwekte van de Belgische veiligheidsdiensten vanaf 2004 en helemaal aan het rollen ging met huiszoekingen in 2006.

 

Na allerlei procedurekwesties en vertragingsmanoeuvres van de advocaten van de zeventien verdachten, en ook nog eens de ziekte van een van de drie rechters, zouden nu begin oktober de eindpleidooien gehouden worden. Maar nieuwe procedurekwesties en vertragingsmanoeuvres zijn informeel reeds aangekondigd zodat geen mens durft voorspellen wanneer het echt tot een uitspraak van de rechtbank komt. En daarna hebben alle partijen nog de kans om in beroep te gaan en in cassatie te gaan.

 

Beluister hier het interview met onze medewerker over de BBET-zaak en aanverwante kwesties zoals de Blood and Honour-concerten, de rol van media en politiek, enzomeer. En voor daarna is er nog dit streepje muziek.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bbet, media, actie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.