08-08-13

KUSACTIE VOOR HOLEBI-RECHTEN AAN RUSSISCH CONSULAAT

Dezer dagen zie je in Antwerpen meer mannelijke en vrouwelijke koppels rondwandelen dan anders, al dan niet hand in hand. Boven winkelstraten als de Hoogstraat hangt de regenboogvlag, café’s en restaurants halen eveneens de regenboogvlag boven om de deelnemers aan de World Outgames naar hun zaak te lokken. Alleen bij het Vlaams Belang vindt men dat niet prettig.

 

Maar er is ook minder goed nieuws. Er is grote ongerustheid ontstaan over Rusland waar met een nieuwe wet, zogezegd ter bescherming van minderjarigen, zowat elke uiting van holebiseksualiteit geïnterpreteerd kan worden als een strafbaar feit. Intussen lokken neonazi’s holebi’s met nepafspraken in de val om ze te mishandelen. Vorige donderdag geraakte nog bekend dat een homo jongen die vernederd en mishandeld werd door neonazi’s – die zich bij hun wandaden graag lieten fotograferen – gestorven is aan zijn verwondingen. Of de daders vervolgd zullen worden is zeer de vraag, ook al zijn hun Facebook-profielen en telefoonnummers bekend.

 

Belangenvereniging voor holebi’s Çavaria roept de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, de Belg Jacques Rogge, op om, met het oog op de Olympische Winterspelen in 2014 in Rusland, de Russische anti-homohouding streng te veroordelen. “Uitsluiting en discriminatie zijn geen Olympische waarden.” Çavaria en Het Roze Huis organiseren morgen, vrijdag 9 augustus, om 18 uur een kiss in aan het Russische consulaat in Antwerpen om op een liefdevolle maar vastberaden manier uiting te geven aan de verontwaardiging over de aanvallen op de homorechten in Rusland.

 

Het Russisch Consulaat in Antwerpen bevindt zich aan de Della Faillelaan 20. In de jaren veertig was het overigens het hoofdkwartier van de Gestapo in Antwerpen.

 

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: holebi, antwerpen, rusland, actie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.