12-08-13

UKIP, DE NIEUWSTE VLAAMS BELANG-VRIENDEN

Dean Perks, de UKIP’er die het afhakken van handen voor dieven een goede maatregel vindt, is niet de enige rare vogel bij de United Kingdom Independence Party (UKIP) van Nigel Farage. Partij waar ze tegenwoordig bij het Vlaams Belang zo hoog mee oplopen.

 

Neem nu Richard Delingpole, UKIP-kandidaat voor Riverside. De man noemt zich artiest en graficus. Hij postte op Twitter en Facebook een fotomontage waarbij hijzelf tot driemaal toe naast Adolf Hitler staat (foto 1). Volgens Delingpole is het zijn manier om te laten zien hoe de conservatieve Tories de UKIP-kandidaten in diskrediet proberen te brengen. Het is anders geen fotomontage van de Tories, maar van Richard Delingpole zelf. “Het is duidelijk een foto die ik gephotoshopped heb, het laat zien dat we een gevoel voor humor hebben”, zei Delingpole in een tweede reactie. Het gevoel voor humor is wel iets heel bijzonder bij de UKIP. Richard Delingpole blijft gehandhaafd als UKIP-kandidaat bij de volgende verkiezingen.

 

Axel Wood is voorlopig geschorst als UKIP-kandidaat in Somerset omdat hij zich liet fotograferen alsof hij de Hitler-groet uitbracht en dit op Facebook zette (foto 2). Volgens Wood greep hij slechts naar de telefoon van een vriend. Enige hang naar wreedheid is hem echter niet vreemd. Op een andere foto toonde hij zich met een dolk tussen de tanden. Ook voorlopig geschorst is Anna-Marie Crampton, die de UKIP in East Sussex vertegenwoordigde. Op Facebook schreef zij dat de Holocaust veroorzaakt is door de joden. Ze deed nog andere hatelijke uitlatingen, maar beweert dat haar Facebook-account gehackt werd. Chris Scotton was UKIP-kandidaat in Leicester maar is geschorst nadat hij ontmaskerd werd als een activist van de extreemrechtse gewelddadige English Defence League (EDL).

 

Goed dat die mensen geschorst werden als UKIP-kandidaat zou je denken, maar voor de meesten is het slechts voorlopig. In afwachting van onderzoek. En er blijft nog voldoende raar volk over. Rob Fraser bijvoorbeeld, een voormalige Tory-schepen vooraleer hij in Leicester eveneens UKIP-kandidaat werd, is al tweemaal op drie jaar tijd het voorwerp van onderzoek naar racisme geweest, wegens uitspraken over Afrikanen en over Roemenen. John Sullivan, UKIP-kandidaat in Gloucestershire, beweerde dat regelmatige lichaamsbewegingen op school kinderen kunnen weerhouden homo te worden. Volgens Joe Sullivan zijn voorstanders van het homohuwelijk “termieten”. Hij feliciteerde Rusland voor het verbieden van gay prides.

 

Zoals al gezegd: het gevoel voor humor is iets heel bijzonder bij de UKIP. Zo ook bij de 19-jarige Bradley Monk, UKIP-kandidaat in Hampshire. Hij ging vorig jaar naar een Halloween-feest met als masker een foto van Jimmy Saville (foto 3). In de maand voor het Halloween-feest was bekend geraakt dat Jimmy Saville, de belangrijkste presentator van het tv-programma Top of the Pops, meer dan tweehonderd minderjarigen misbruikt heeft, waarvan vierendertig verkracht werden. Het jongste slachtoffer was acht jaar oud. Bradley Monk vond het plezant zich te vermommen als Jimmy Saville. Maar Monk is tenminste geen racist noch homofoob als we mogen voortgaan op een foto die The Sun publiceerde: Monk die kennelijk ladderzat, in een bikini gekleed, een zwarte UKIP-activist omhelst (foto).

 

Op 29 september organiseert het Vlaams Belang een ‘Europafeest’ in De Schorre in Boom. Als ze er de vrienden van UKIP uitnodigen, kan het een plezant feestje worden.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verenigd koninkrijk, ukip |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.