30-08-13

FILIP DEWINTER VERTELT EEN OUDE MOP

In het nieuwe VTM-programma Nonkel Mop zal de favoriete mop van Filip Dewinter (foto) niet te zien zijn. Het filmpje waarin hij de grap vertelt, is nochtans opgenomen. Bij VTM is al jaren het beleid dat er geen Vlaams Belang-politici in de entertainmentprogramma’s komen. Productiehuis Dedsit wist dat niet en trok naar het Vlaams Parlement om zoveel mogelijk moppen te sprokkelen van politici, en dus ook die van Dewinter. Stop de verkleutering van media en politiek heeft het Vlaams Belang altijd verkondigd. Het moet daarom nu niet klagen dat Dewinter geweerd wordt. Maar het Vlaams Belang heft al te graag een klaagzang aan.

 

Filip Dewinter heeft zijn mop nu zelf online gezet. “Censuur krijgt alsmaar meer grip op onze samenleving, met alle gevolgen vandien”, geeft hij eerst nog mee. Om dan de mop aan te kondigen met: “Het is een leuke, maar niet politiek correcte mop.”, Dat laatste klopt, het eerste is voor discussie vatbaar. Wij hebben de voorbije dagen met veel plezier Natte dozen van Marnix Peeters gelezen, ook niet politiek correct maar wél hilarisch. Honderd keer beter dan Dewinters mop over drie Marokkanen en een Vlaams Blokker op café.

 

Het is fijn dat men bij VTM nog eens een statement maakt over politici als Filip Dewinter, zoals ze bij VIER ook bewust niet een Vlaams Belang’er gevraagd hebben voor De slimste mens ter wereld. Om Eric Van Looy te citeren: men wil daar alleen “deftige partijen” aan bod laten komen. Dewinters grap heeft echter zo’n lange baard dat de grap evengoed had kunnen afgevoerd worden om dezelfde reden als dat de grappen van een aantal andere Vlaamse parlementsleden ook niet de uitzending zullen halen. Bij gebrek aan humor.

 

Humor is een moeilijk vak.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, humor, media |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.