08-09-13

DE KOLDERBRIGADE VAN DE N-VA (2)

Hou een enquête onder de Antwerpse stadhuisjournalisten, en we verwedden er een bak Seefbier op dat André Gantman (foto) er uit komt als grootste clown op de gemeenteraadsbanken. Gewezen Open VLD’er, Antwerps schepen voor personeels- en rechtszaken vanaf 1995 tot hij voortijdig moest opstappen wegens zijn betrokkenheid bij een gigantische fraudezaak, nu N-VA-fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad. Zijn ‘cloud’ is groter dan de woordenwolk die schepen voor Onderwijs Claude Marinower verweten wordt; zijn proberen recht te praten wat krom is, is verbeeldingrijker dan wat Siegfried Bracke vermag.

 

Op de regionale bladzijden van Het Laatste Nieuws/De Nieuwe Gazet neemt hij dit weekend de verdediging op van Liesbeth Homans die racisme maar een relatief begrip vindt. Als het gesprek gaat over het overstijgen van de kansarmoede zegt André Gantman: “De gemeenschap bewijs je een slechte dienst door hen vast te zetten in een situatie van verpaupering. Ik neem het niet dat je als racist wordt gebrandmerkt wanneer je zoiets wil doorbreken.” Wie heeft gezegd dat dit racisme is? Maar dan komt het. André Gantman: “Trouwens, schaf maar ineens het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding af. Het zijn bureaucraten die de gemeenschap een slechte dienst bewijzen.” Om er dan nog aan toe te voegen: “Ai, nu gaan ze kwaad zijn op mij.”

 

André Gantman praat nu de sfeer na die Michaël Freillich (Joods Actueel) schept. Michaël Freillich vindt dat het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) te weinig gevoelig is voor discriminatie van joden. Het CGKR zegt daar wél gevoelig voor te zijn – er worden daar mensen speciaal voor ingezet, en er is regelmatig specifiek overleg over anti-joodse kwesties. Maar er is een verschil tussen morele verontwaardiging en wat wettelijk haalbaar is. Moet het CGKR storm lopen voor elke kwestie, om dan voor de rechtbank telkens weer het deksel op de neus te krijgen? Hier daarover een leestip. In andere kwesties loopt André Gantman zich de benen onder het lijf uit om aan te voeren dat om de ene en de andere juridische redenen iets niet kan, maar voor het CGKR houdt Gantman andere maatstaven aan.

 

Of Michaël Freillich zover gaat om de afschaffing van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding te eisen, konden we gisteren niet checken – het was ook voor ons sabbat – maar de afschaffing van het Centrum is wél het eerste punt uit het 70-puntenplan van het Vlaams Blok. Het moet zijn dat Filip Dewinter nog voor pampus lag wegens het verlies van Schotland tegen de Rode Duivels, dat hij gisteren nog geen tweet de wereld heeft ingestuurd om te juichen over het jongste standpunt van André Gantman.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gantman, antwerpen, racisme |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.