17-09-13

FOUTE GADGETS

Gadgets. Geen politieke partij verdeelt zoveel gadgets als het Vlaams Belang. Van inbraakalarmen en speelkaarten, over zakmesjes tot klikportemonnees. Condooms hebben het Vlaams Belang of de Vlaams Belang Jongeren nog niet verdeeld. De jongerenafdeling van de extreemrechtse Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD) doet het wel (foto).

 

Volgende zondag 22 september trekken de Duitsers naar de stembus. Angela Merkel en de CDU lijken die verkiezingen met groot gemak te zullen winnen, maar met welke coalitie zal ze de volgende regering kunnen, willen of moeten vormen? Extreemrechts laat zich weer eens opmerken door een uiterst negatieve campagne. “Broek naar beneden, rubber erop!”, is de slogan waarmee de jongerenafdeling van de Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD) dezer dagen condooms bedelen aan allochtonen en vreemdelingen tot parlementsleden en ministers. Zij zouden immers verantwoordelijk zijn voor alles wat verkeerd loopt in Duitsland en zouden zich daarom beter niet meer voortplanten. De NPD spreekt op haar website van een “bewust provocerende campagne”. Het moet wel om aandacht te krijgen, want met haar programma vindt de NPD amper of geen gehoor bij de kiezers.

 

Die Grünen-politicus Volker Beck, bekend strijder voor homorechten en activist tegen extreemrechts, kreeg zo’n condoom per post toegestuurd. Hij riep de firma R&S op om zich te distantiëren van het politiek misbruik van haar condooms, en het geld dat het bedrijf verdiend heeft met de verkoop  van de gewraakte condooms te schenken aan een vereniging die strijdt tegen racisme en extreemrechts. Ook de vrienden op de Facebook-pagina van het bedrijf R&S protesteerden tegen het misbruik van hun condooms. R&S gaf gehoor aan de oproep van Volker Beck en besloot de winst die het bedrijf gemaakt heeft met de deal met de NPD inderdaad te schenken aan een vereniging die strijdt tegen racisme en extreemrechts. Daarenboven werden nog eens 10.000 condooms geschonken aan een goed doel.

 

In een persmededeling betreurde het bedrijf hoe de zaak is gelopen. “Wij distantiëren ons van de politieke boodschap die verkondigd werd met onze condooms en willen onze verontschuldigingen aanbieden aan alle belasterde partijen.” Zo draaide een campagne van de jongerenafdeling van de NPD zich tegen de moederpartij. Het zet dus niet aan tot navolging door de Vlaams Belang Jongeren (VBJ). Dan toch maar verder VBJ-zonnebrillen verdelen? 

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: duitsland, npd |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.