11-09-13

LÉGITIME VIOLENCE: DE VERDWENEN AANWEZIGHEIDSLIJST

De bekendmaking van het voor vrijdagavond gepland concert van Légitime Violence zorgt voor zenuwachtigheid van Herentals tot Steenokkerzeel.

 

Légitime Violence is een Canadese groep die voor het eerst optreedt in Europa en een gewelddadige reputatie heeft. De groep vindt het normaal dat mensen zonder racistische vooroordelen vernietigd worden, dat men de straten afschuimt op zoek naar een vechtpartij en dat mensen in vernietigingskampen het gas Zyklon B toegediend krijgen. Daags na het in Morkhoven, deelgemeente van Herentals, gepland concert treedt Légitime Violence op in Italië. Een concert dat breed aangekondigd wordt op de internationale website van Blood and Honour.

 

Aan de regionale televisiezender RTV zei de Herentalse burgemeester Jan Peeters dat alle zaaluitbaters die een fuif of optreden organiseren met versterkte muziek dit moeten aanvragen aan het Herentalse stadsbestuur, en bij zijn weten was dit niet gebeurd voor een concert in Morkhoven. De politie zou de zaak nog verder uitzoeken. Betekent dit dat er niet het voornemen is om vrijdagavond Légitime Violence in Morkhoven te laten optreden? Toch niet. Er wordt al sinds 4 augustus reclame gemaakt voor dit concert. Aanvankelijk zonder vermelding waar het gepland is, later met wel de geplande locatie. De Herentalse politie kon de zaaluitbaatster niet meteen bereiken. Volgens Het Nieuwsblad is haar café gesloten op maandag en dinsdag.

 

Intussen bleef men in Steenokkerzeel, waar het platenlabel en -verkooppunt Pure Impact Records gevestigd is, niet stilzitten. Maandag werd op de Facebook-pagina over het geplande concert plots gepreciseerd: “Please note Pure Impact doesn’t organise the concerts, we only promote them.” Nog opvallender is dat de lijst van wie aankondigde naar het concert te gaan, wie misschien zou komen, en wie allemaal uitgenodigd is, maandag weggehaald werd van de Facebook-pagina (foto hierboven: voor; foto achter deze link: na). Wij hadden enkele bekende namen, bekenden van de extreemrechtse scene in Vlaanderen, Wallonië en Nederland, vermeld om aan te tonen wat soort volk Légitime Violence trekt. Blijkbaar geeft men daar liever niet langer inzicht in.

 

Dat dit een concert is met een reukje aan, zoveel is duidelijk. Het Anti-Fascistisch Front (AFF) vraagt de zaaluitbater en de burgemeester van Herentals zich te beraden over de opportuniteit van het concert, minstens er over te waken dat er geen strafbare feiten gebeuren. Buiten noch in de concertzaal.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: herentals, blood and honour, actie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.