20-09-13

MOORDENAAR OP GOUDEN DAGERAAD-VAKANTIEKAMP

Giorgos Roupakias, de man die is aangehouden voor de steekpartij die hiphop’er en antifascist Pavlos Fissas het leven kostte, blijkt een gegeerde gast te zijn van Chrisi Avgi, de Griekse neonazi’s van Gouden Dageraad.

 

Op foto 1 zie je Giorgios Roupakias bij zijn aanhouding woensdag, op foto 2 Giorgos Roupakias (vooraan helemaal rechts) poserend op een vakantiekamp van Gouden Dageraad, met naast hem Gouden Dageraad-parlementslid Konstantinos Barbarousis. Barbarousis is zijn parlementaire onschendbaarheid ontnomen omdat hij ervan verdacht wordt deel te hebben genomen aan een fysieke aanval op marktkramers.

 

Gouden Dageraad herhaalt niets met de gewelddaden op Pavlos Fissas te maken hebben, en veroordeelt nu zelfs de raid. Er waren anders wel twee groepen Gouden Dageraad-militanten die gelijktijdig jacht maakten op Pavlos Fissas, terwijl Giorgos Roupakias, die de fatale messteken gaf, meerdere keren per week langskwam op het Gouden Dageraad-secretariaat in Piraeus.

 

En dan Giorgios Roupakias die op een Gouden Dageraad-vakantiekamp poseert naast een Gouden Dageraad-parlementslid wiens parlementaire onschendbaarheid is afgenomen wegens een onderzoek naar gewelddaden. Moet er nog zand zijn? Meer dan tweeduizend mensen woonden gisteren de begrafenis van Pavlos Fissas bij. “Varkens!, Fascisten!, Moordenaars!” scandeerden zij toen de witte doodskist met het stoffelijk overschot weggevoerd werd naar de begraafplaats van Keratsini, ten westen van Athene.

 

Artsen laakten intussen het overmatig politiegeweld dat gebruikt werd tegen betogers die verontwaardigd waren over de dood van Pavlos Fissas. Toch waren er gisterenavond opnieuw protestbetogingen. Zopas geraakte ook bekend dat de Griekse justitie een dossier heeft met meer dan dertig criminele feiten waarbij Gouden Dageraad-parlementsleden en -militanten bij betrokken zijn. Het wordt tijd om in te grijpen.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: griekenland, chrysi avgi, pavlos fissas, actie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.