28-09-13

GAS-BOETE VOOR CONCERT VAN LÉGITIME VIOLENCE

Een berichtje dat omwille van de actualiteit niet eerder online kon, maar tegelijk te plezant én te triest is om het niet te publiceren. Het concert met Légitime Violence, The Pride en The Firm vrijdag 13 september in Herenthout krijgt nog een staartje. De uitbater van café Den Bluez waar Raf Stomper (foto 1), Légitime Violence en fans (foto 2) terecht konden, krijgt een GAS-boete voor de veroorzaakte overlast.

 

De politie en de burgemeester van Herenthout hebben samengezeten met de uitbater van café Den Bluez. Het concert met Légitime Violence was oorspronkelijk gepland in café Den Bolle in Morkhoven (Herentals), maar toen de zaaluitbaatster vernam welk schorremorrie naar haar zaal zou komen, hield ze haar zaak die vrijdag dicht. De organisatoren van het optreden vonden een nieuwe locatie in Den Bluez in Herenthout, één dorp verder. De uitbater van Den Bluez wist dat er problemen waren met “die Canadezen” (= Légitime Violence), maar zei aan zijn klanten dat die niet in zijn café zouden optreden. Wel andere groepen. Een beetje naïef, als hij al niet beter wist.

 

“We hebben duidelijk gemaakt waarom we met dit soort optredens problemen hebben”, zegt politiecommissaris Dirk Van Peer in Het Nieuwsblad. “De uitbater van Den Bluez zegt dat hij zich van geen kwaad bewust was en dat hij zich in het vervolg voorzichtiger zal opstellen. Er is wel een GAS-boete opgemaakt. Het bedrag daarvan kan oplopen tot 250 euro.” De politie haalt twee redenen aan voor de boete. “Ten eerste werd het evenement niet vooraf gemeld en voor dit soort optredens is dat verplicht. Ten tweede ging het ook om een evenement dat onrust kan veroorzaken bij de inwoners. Er zijn na het concert dan ook heel wat vragen van bezorgde buurtbewoners binnengekomen”, aldus de politiecommissaris.

 

Het is ons niet bekend vanaf wanneer de politie wist dat het concert met Légitime Violence verplaatst was naar café Den Bluez in Herenthout. Een aantal mensen waren er alleszins vanaf vrijdagnamiddag 13 september van op de hoogte. We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat dit de politie ook bekend was. Beter dan een GAS-boete achteraf, zou een gesprek met de zaaluitbater vooraf geweest zijn. Zoals in Morkhoven is gebeurd. Waarom het warm water proberen uit te vinden als het al is uitgevonden?

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: herenthout, neo-nazi's |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.