24-09-13

DE FANS VAN GEERT WILDERS OP STRAAT

Zaterdag werd in Nederland geprotesteerd tegen de regering-Mark Rutte II. Voor het eerst kwamen de aanhangers van Geert Wilders’ PVV op straat.

 

Naar eigen zeggen verzamelde de Partij voor de Vrijheid (PVV) in Den Haag 2.000 aanhangers (bij RechtsActueel maakten ze er 3.000 van in al hun enthousiasme, meer volk dus dan de PVV zelf telde). Een tegenmanifestatie van antifascisten in Den Haag verzamelde naar verluidt 150 mensen, een protestmanifestatie van de Socialistische Partij (SP, vergelijkbaar met onze PVDA) in Amsterdam verzamelde meer dan het driedubbele dan het aantal PVV-manifestanten in Den Haag. Tot daar het goede nieuws, want volgens de jongste kiespeilingen wordt de PVV de grootste partij in Nederland. Er is dus een verschil tussen de mobilisatiekracht op straat en de intenties in de beslotenheid van het stemhokje.

 

Volgens de Volkskrant was het een vrolijke boel bij Wilders in Den Haag. Met Kom van dat dak af van Peter Koelewijn en andere klassiekers die uit de geluidsboxen knalden, en uithalen naar de massa-immigratie, de islamisering, links Nederland, maar vooral ‘Brussel’ en de euro. Eén man werd aangehouden, één minder dan bij de antifascisten even verderop. De krant merkte ook een aantal extreem-rechtsen tot neonazi’s op. Mensen van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) bijvoorbeeld die wel een probleem hebben met dat Geert Wilders zo pro Israël is. “Wij hebben niet zoveel met joden.” “Maar ook niet met de islam”, vult een vriend aan. “Met nazi’s ook niet”, zegt Frans Vogels maar onderzoek van de Volkskrant leert dat de man zich op internet “FranSS” noemt.

 

De collega’s van Kafka hebben ook rondgekeken en ontdekten nog meer donkerbruin tot zwart volk. Zo werd onder andere Jeroen Van den Berg opgemerkt die actief is bij de aan Blood and Honour gelieerde Ulfhednar-groep die in Alkmaar terecht staat voor wapenbezit. De Nederlandse tak van Voorpost was ook aanwezig, met zowat al wat hun rest aan militanten. Want een deel is daar vetrokken. Paul Peters bijvoorbeeld, op deze foto is hij nog samen met Yves Pernet (intussen ook ex-Voorpost) geld aan het inzamelen voor Voorpost bij de IJzerwake vorig jaar. Paul Peters was ook in Den Haag, nu voor Identitair Verzet dat onlangs nog het nieuws haalde door een moslimschool op een examendag met een kettingslot af te sluiten.

 

Ook Zwart Front was er, een nieuwe extreemrechtse jongerengroep rond Ritchie Kolvers waar ‘onze’ Ruben Rosiers wel eens op de borrel gaat. Een andere borrelbijeenkomst, die van leden van het neonazistisch discussieforum Stormfront, is zaterdag niet doorgegaan omdat teveel deelnemers naar de PVV-manifestatie in Den Haag zouden gaan. Maar ook de gewone PVV-aanhangers hebben hoe langer, hoe minder scrupules. Geert Wilders (foto 1) werd verwelkomd met een Hitler-groet (foto 2). En alhoewel het bij de PVV-manifestatie wemelde van bekende koppen van extreemrechts tot neonazistisch Nederland, maakte er niemand van de PVV-ordedienst en PVV-aanhangers bezwaar tegen. (Foto 3: NVU-aanhangers met rechts Frans Vogel/FranSS.)

 

Volgens RechtsActueel gaf ook Vlaams Belang-europarlementslid Philip Claeys en een Vlaams Belang-delegatie acte de présence in Den Haag. Op zijn website, Facebook noch Twitter meldt Philip Claeys iets over zijn aanwezigheid daar. Het is natuurlijk ook niet echt iets om over naar huis te schrijven.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nederland, wilders |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.