02-10-13

"DEMOCRATIE OOK VOOR NATIONALISTEN !"

In Griekenland zijn al zes Chrysi Avgi-parlementsleden aangehouden voor het deel uitmaken van een criminele organisatie. Vier van hen werden gisteren gehoord door een rechtbank. De vier beroepen zich op… hun parlementaire onschendbaar-heid die nog niet is opgeheven.

 

De Gouden Dageraad-parlementsleden wanen zich boven alles verheven. Terwijl de bewijzen zich opstapelen dat de dood van de Griekse rapper en antifascist Pavlos Fyssas het gevolg is van een gecoördineerde actie van Gouden Dageraad-militanten, met een akkoord vanuit de hoogste partijregionen, beweren de Gouden Dageraad’ers dat de actie tegen hun partij louter politiek geïnspireerd is. Uit schrik voor het resultaat bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen.

 

De nr. 2 van Gouden Dageraad, Christos Pappas, heeft zich zondag vrijwillig gemeld bij de Griekse politie. “Ik heb niets te verbergen, ik vrees niets”, zei hij aan de verzamelde pers. De politie heeft Christos Pappas toch maar aangehouden (foto 2) en ging eens kijken in zijn huis. Daar stootte de politie op meerdere niet-geregistreerde vuurwapens en een hele collectie Adolf Hitler-memorabilia. In de Adolf Hitler-straat (foto 2) vond men nazistische vlaggen, boeken, helmen, posters, straatborden, wijnflessen met etiketten van… Het is eens wat anders dan het verzamelen van strips van Jommeke of van Quick & Flupke.

 

In nood leert men zijn vrienden kennen. Zo ook voor Gouden Dageraad. De Vlaamse ‘Autonome Nationalisten’, een groepje rond Brusselaar Christian Berteryan (in het midden op deze foto), heeft inmiddels haar solidariteit met de “Griekse kameraden” betuigd. “Democratie ook voor nationalisten!”, luidt het op hun Facebook-pagina. We betwijfelen of dit indruk zal maken in Griekenland. Het gedachtegoed van de ‘Autonome Nationalisten’ wordt er wel duidelijk mee.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: griekenland, chrysi avgi, autonome nationalisten |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.