14-10-13

VLAAMS BELANG HEEFT AL ANDER ANTI-ISLAMCAMPAGNEBEELD

“We willen niemand op het idee brengen om Rosea Lake in te lichten over de jongste Vlaams Belang-campagne, maar mocht het gebeuren: hou ons op de hoogte”, schreven wij nadat wij erop wezen dat het Vlaams Belang de inspiratie voor haar jongste anti-islamcampagnebeeld haalde bij een Canadese studente en eerder misbruik van een kunstwerk tot een verbod op verdere verspreiding van een Vlaams Belang-blad en een geldboete leidde.

 

En of wij op de hoogte gehouden werden van protest tegen de jongste anti-islamcampagne van het Vlaams Belang. Eerst was er het schoenenmerk Louboutin dat niet wil dat haar opvallende schoenen verbonden worden met een anti-islamcampagne van het Vlaams Belang. Het is ook al te gek. In Reyers Laat bekende Anke Van dermeersch dat ze zelf geen Louboutins draagt. “Die kosten 600 à 700 euro, dat is een half maandloon”, was haar uitleg. Het zijn weliswaar peperdure schoenen, maar het is absoluut niet het halve maandloon van VB-fractieleidster in de Senaat en Antwerps gemeenteraadslid Anke Van dermeersch.

 

Alleen voor het anti-islamcampagnebeeld en om naar het Antwerpse justitiepaleis te gaan (foto 1) draagt Anke Van dermeersch de Louboutin-schoenen. Als zij niet gewoon is Louboutins te dragen, waarom er dan mee pronken op een affiche? Te meer de Louboutins opvallen door hun rode zool, anders dan 1.001 andere schoenmerken. Dat is provoceren. Louboutin heeft overschot van gelijk om te protesteren. Of het Franse schoenenmerk ook gelijk krijgt van de rechtbank, zal deze voormiddag blijken.

 

Het vonnis wordt met een schriftelijke procedure bekendgemaakt, er is geen voorlezing van het vonnis voorzien. Maar geen nood: het Vlaams Belang organiseert vandaag een persconferentie waar Anke Van dermeersch het vonnis zal voorlezen. Tezelfdertijd zal een nieuwe, alternatieve affiche voorgesteld worden waarbij “een alternatief geboden wordt voor de door Louboutin geviseerde affiche”. En het is het Vlaams Belang menens met die alternatieve affiche, want de nieuwe affiche wordt vanaf volgende week op 20 m²-borden in Antwerpen en elders verspreid. Geeft het Vlaams Belang toe op de schoenenkwestie, nog voor de uitspraak van de rechtbank?

 

Blijft dat het Vlaams Belang zich voor haar bloot been, met aanduidingen voor onvriendelijkheid vanwege de islam, liet inspireren door een beeld van de Canadese studente Rosea Lake (foto 2): Judgments. Na een week uitstel om Vlaams Belang-huisadvocaat Bart Siffert toe te laten om eens goed na te denken, wordt morgen het kortgeding behandeld dat Rosea Lake tegen de Vlaams Belang-mantelorganisatie ‘Vrouwen tegen islamisering’ heeft aangevraagd.

 

De Brusselse modeontwerposter Rachida Aziz steunt Rosea Lake: “Het werk van Rosea verzet zich tegen de beoordeling van vrouwen op basis van hun kledij (korte of lange rok, hoofddoek of geen hoofddoek). Dat is ook de boodschap van de campagne My Choice Not Yours.” Rachida Aziz stelde Rosea Lake in staat over te komen naar ons land en haar klacht tegen het Vlaams Belang in te dienen. De Gentse advocaat Abderrahim Lahlali verdedigt haar zaak, vorige week nog in de weer voor de burgerlijke partijstelling van Dyab Abou Jahjah tegen BBET.

 

Maar rechtsprocedures instellen kost geld. Anders dan het Vlaams Belang worden Rosea Lake niet gesteund met overheidsdotaties. Vandaar een warme oproep voor financiële steun om de rechtsprocedure en het noodgedwongen verlengd verblijf van Rosea Lake in ons land mee te financieren. Elke gift is welkom op het rekeningnummer BE03 0004 1326 7284 BIC BPOTBEB1 met vermelding van ‘Steun voor Rosea Lake’.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rosea lake, van dermeersch, islam, actie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.