16-10-13

VLAAMS BELANG NEEMT ADVOCAAT VAN ROSEA LAKE IN HET VIZIER

Nadat Anke Van dermeersch met opvallende Louboutin-schoenen naar de rechtbank in Antwerpen was gestapt – maar daar de door het Franse schoenenmerk tegen haar ingespannen zaak verloor – stapte ze gisteren samen met (v.l.n.r. op foto 1) Barbara Bonte, Caroline Drieghe, Nancy Verrijke, Sandy Neel en Chris Luyckx in een roze T-shirt de rechtbank binnen.

 

De T-shirts met het opschrift Obey our laws, respect our beliefs or get out of our country (“Houd u aan de wetten, respecteer onze waarden en normen of verlaat anders het land”) mogen volgens Filip Dewinter in Wales (Verenigd Koninkrijk) niet verkocht worden omdat “sommige mensen het als racistisch opvatten en zich beledigd voelden”. Volgens Dewinter is er echter niets racistisch aan. Eind juni begon hij via zijn website met een handeltje in de T-shirts. Naar eigen zeggen droegen de VB-vrouwen gisteren de T-shirts als “een duidelijk signaal naar islamiseringsadvocaten als Abderrahim Lahlali”.

 

Het Vlaams Belang is niet opgezet met de rechtszaak door het “amper 18-jarige meisje” Rosea Lake ingespannen tegen ‘Vrouwen tegen islamisering’, zoals bekend wegens misbruik van haar kunstwerk Judgments. In een persbericht gisteren nam het Vlaams Belang nu ook de advocaat van Rosea Lake,  Abderrahim Lahlali, in het vizier (foto 2 v.l.n.r. : modeontwerpster Rachida Aziz die Rosea Lake in staat stelde naar België te komen, Rosea Lake en Abderrahim Lahlali bij de eerste rechtbankzitting over de zaak begin oktober). Volgens het Vlaams Belang heeft de Gentse advocaat van Marokkaanse afkomst Abderrahim Lahlali zich “gespecialiseerd in rechtszaken waarbij hij louche of criminele Marokkanen, moslims of de islam in het algemeen verdedigt”. “Louche”, “criminele”, “moslims”, “islam”: het kan allemaal in één zak bij het Vlaams Belang.

 

Abderrahim Lahlali is advocaat van – dixit het VB-persbericht – “beroepsslachtoffermoslim Dyab Abou Jahjah”. Na even verder googelen komt het Vlaams Belang tot het besluit: “Het moge dan ook duidelijk zijn dat advocaat Abderrahim Lahlali de zogenaamde ‘juridische jihad’ in de praktijk brengt. Deze term is geen uitvinding van ons, maar is te lezen in geschriften van gezaghebbende islamgeleerden, die prediken dat omdat het Westen moeilijk of niet met geweld valt te islamiseren, de islamisering via onder andere het onderwijs (‘onderwijskundige jihad’) en ons (te zwakke) rechtssysteem moet gebeuren. Steeds meer islamitische juristen in Europa wenden dan ook ons rechtssysteem aan om de islamisering te faciliteren.”

 

Het Vlaams Belang dat klaagt dat naar de rechtbank gestapt wordt, terwijl het zelf kampioen is in klachten neerleggen. Is het niet bij de rechtbank, dan bij de provinciegouverneur na elke vermeend verkeerd gelopen gemeenteraadszitting of bij andere instanties. Negen keren op tien met als gevolg dat het klacht neerleggen van het Vlaams Belang de pers haalt, maar de afwijzing van de klacht amper of niet de pers haalt.

 

Na de uitval naar de advocaat van Rosea Lake doet het Vlaams Belang ook nog haar beklag over… het AFF. “Ook het zelfverklaarde AFF (Anti-Fascistisch Front) doet een duit in het zakje door op haar website middels een rekeningnummer een ‘warme oproep’ te doen ‘voor financiële steun om de rechtsprocedure en het noodgedwongen verlengd verblijf van Rosea Lake in ons land mee te financieren’.”

 

Omdat wij niet aanwezig waren in de rechtszaal, ook niet als één van de – dixit het VB-persbericht – “gehoofddoekte moslima’s die duimen en vingers aflikten bij het pleidooi van advocaat Abderrahim Lahlali”, verwijzen we voor een verslag van de rechtbankzitting graag door naar onze collega’s van De Wereld Morgen. De uitspraak van de rechtbank volgt op 25 oktober.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rosea lake, van dermeersch, islam, actie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.