07-11-13

NIET ALLEEN PASCAL SMET (SP.A) OPENT EEN BED & BREAKFAST

Vorig weekend geraakte bekend dat Vlaams minister voor onderwijs Pascal Smet (SP.A) nog slechts vijf jaar politiek actief wil blijven in ons land, om dan daarna met zijn partner naar Brazilië te verhuizen en er een Bed & Breakfast te openen. Hij is niet de enige met zo’n droom. Naar schatting houden meer dan 2.000 Belgen een Bed & Breakfast open in het buitenland.

 

Rik Van Cauwelaert (ex-Knack, nu De Tijd) vroeg zich op Twitter af waarom Pascal Smet niet meteen naar Brazilië verhuist. Een aantal mensen in Brussel en Vlaanderen zouden blij zijn met een minder voortvarende politicus, maar laat ons om te beginnen maar de uitslag van de verkiezingen op 25 mei 2014 afwachten. Wie zolang niet wacht op een rechtse republiek in Vlaanderen en reeds naar het zuiden, in casu Frankrijk, is getrokken om er een Bed & Breakfast te openen (foto) is Luc Pauwels. Oprichter van de Nieuw Rechtse Deltapers, later Delta-Stichting, en eerste hoofdredacteur van het driemaandelijks blad Teksten Kommentaren en Studies (TeKoS).  

 

TeKoS, dat in 1979 voor het eerst werd uitgegeven, wil een cultureel-ideologisch klimaat scheppen dat conservatieve rechtse partijen de mogelijkheid biedt de macht te grijpen. Naar het voorbeeld van de Nouvelle Droite-beweging in Frankrijk met de filosoof Alain de Benoist en de groep GRECE. TeKoS verwijst naar Edmund Burke, maar het is toch vooral Bart De Wever die deze Ierse grondlegger van het moderne conservatisme naambekendheid bezorgde. TeKoS is teveel intellectualistisch bezig om anderen te kunnen beïnvloeden, en met aandacht voor het heidendom enzomeer komen ze ook niet ver. Tot 2002 was Luc Pauwels hoofdredacteur van TeKoS, waarna hij als hoofdredacteur opgevolgd werd door Peter Logghe die sinds 2007 VB-parlementslid is.

 

Zopas is nummer 151 van TeKoS verschenen, dat vooral een register biedt van wat in de nummers 100 tot en met 150 is verschenen. Om een idee te geven: Hoe groen waren de nazi’s? (Guy De Maertelaere), Staatsnationalisme haaks op beschaving? Aanklacht tegen de dictatuur van het politiek correct-denken (Hubert De Sy), Baby’s voor het Westen, condooms voor het Zuiden (Diets Devriendt), Enkele opmerkingen over het Trotskisme (Luk Dieudonné), Julius Evola en de Duitse conservatieve evolutie (H.T. Hansen), De ondraaglijke lichtheid van het zgn. antifascistisch discours (Peter Logghe), De fundamenteelste vrijheid: de vrijheid om te discrimineren (Matthias E. Storme), Het Vlaams Belang heeft toch wel enigszins gelijk (Peter Van Windekens, huidig hoofdredacteur)…

 

Luc Pauwels schrijft nog voor TeKoS (in het nummer 150/2013: Conservatief non-conformisme), maar doet dat vanuit zijn Bed & Breakfast in Zuid-Frankrijk. Frank Vanhecke bracht ons op het spoor toen hij in 2011 aankondigde samen met Koen Dillen naar La Ferme du Roc te trekken om er te werken aan een biografie over Marie-Rose Morel. Frank Vanhecke schreef wel dat die Bed & Breakfast uitgebaat wordt door Vlamingen, maar zweeg over hun identiteit. Maar als door de wol geverfde politici als Frank Vanhecke en Koen Dillen naar Vlamingen in Zuid-Frankrijk trekken, is dat zelden onschuldig. Naar aanleiding van een televisieprogramma een jaar later schreef Frank Vanhecke over “Luc en Martine” als de Vlaamse uitbaters van La Ferme du Roc. “Héél bijzondere mensen”, en dat is dus niet gelogen.

 

Frank Vanhecke verklapte niet dat ‘Luc’ Luc Pauwels van het rechts-conservatieve TeKoS is, maar de rechts-conservatieve revolutie in Vlaanderen, waar sommigen van dromen, wordt inderdaad aangestuurd vanuit een Bed & Breakfast in de buurt van Villefranche-de-Rouergue.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: frankrijk, vanhecke |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.