30-12-13

VLAAMSE ‘VAN KOOTEN & DE BIE’

Morgenavond zendt Canvas de eindejaarsconference uit van Michael Van Peel. De Standaard gaf de theatershow alvast vijf sterren. "Er zijn veel jaaroverzichten op tv en in de theaters, maar als u er eentje moet zien, dan wel dat van Michael Van Peel." En: "Heerlijk om eindelijk eens voluit te kunnen lachen met de 'war on drugs' van Bart De Wever en zijn zielige Venetiaanse leeuwtjes tijdens het koningsbezoek."

 

Maar er dient zich alweer nieuw comedy 'talent' aan, en als we hen met iemand kunnen vergelijken is het met Kees Van Kooten en Wim De Bie. Met Van Kooten & De Bie brachten Kees Van Kooten en Wim De Bie hilarische televisie, met onder andere de typetjes F. Jacobse en Tedje van Es die samen de Tegenpartij oprichten. Geert Wilders en zijn PVV avant la lettreVlaanderen heeft nu ook zijn Van Kooten & De BieMet dit verschil: ze menen het echt. “Ze”, dat zijn Gunther Vleminx (links op de foto, die een flink stuk van zijn dagen slijt in een metalcafé) en Jurgen De Cleen (rechts op de foto, aan zijn kledij te oordelen een kantoorklerk). Donderdag 5 december hielden ze in café Den Bengel in Antwerpen een persconferentie om hun ‘Vlaamse Verdedigings Liga’ voor te stellen.

 

In geen enkele krant was een verslag te vinden, maar een bereidwillige ziel maakte wel een video van wat Vleminx en De Cleen vertelden. Ze kondigden een tweedaags congres in juni aan met de verschillende leiders van de Europese Defence Leagues (4’35”). De Cleen wist dat de Vlaamse Verdedigings Liga op Facebook al “een 2.150 leden” heeft. Vleminx verbeterde, het zijn “volgers, eigenlijk” (6’17”). De verwarring is te begrijpen. Er is immers een rolverdeling bij de Vlaamse Verdedigings Liga. De Cleen zorgt voor de website; Vleminx voor de Facebookpagina. Vandaar.

 

De Cleen wist ook, na enig nadenken, dat er op 15 december een eerste actie is van de Vlaamse Verdedigings Liga. Vleminx moet De Cleen evenwel opnieuw verbeteren: het is 15 januari (6’40”). Een actie tegen “No Go zones in Antwerpen” die volgens Vleminx zou doorgaan aan “De Buideldrager” (7'22"). Bedoeld wordt: De Buildrager. Vleminx ontkent neonazistisch, antisemitisch of racistisch te zijn, hij heeft trouwens een eigen theorie over wie racisten zijn (11’25”). Theorie die volledig past in de virulent anti-islamitische Facebookpagina die hij onderhoudt.

 

’t Is dat Tommy Robinson al weg is bij de English Defence League (EDL), anders zou hij zeker vertrekken bij het zien van welke volgelingen hij in Vlaanderen heeft.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaamse verdedigings liga |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.