13-12-13

BBET-GEESTESGENOTEN IN TSJECHIË

De laatste procesdag in de BBET-zaak is gisteren zonder ongelukken verlopen. Al blijven wij ons verbazen over wat advocaten van de verdediging en sommige verdachten schaamteloos durven beweren. Vrijdag 10 januari 2014 volgt het vonnis van de correctionele rechtbank in Dendermonde.

 

Intussen is vorige maand in Tsjechië een organisatie opgedoekt die sterke gelijkenissen vertoont met BBET. Nadat veiligheidsdiensten, zowel burgerlijke als militaire, sinds begin dit jaar de rechts-extremistische scene in Noord-Moravië geobserveerd hebben, zijn op 26 november vijf mannen aangehouden. Onder hen twee militairen, een gewone soldaat en een sergeant. Bij huiszoekingen vond men allerlei vuurwapens, tientallen kilo's buskruit, explosieven en munitie, en diverse zaken die verwijzen naar een extreemrechts gedachtegoed. De arrestanten zijn tussen 26 en 33 jaar oud, en riskeren tussen twee en acht jaar gevangenis. Veel meer wil de Tsjechische politie er niet over kwijt, op een reeks foto’s na van het in beslag genomen wapenarsenaal.

 

Het is bijgevolg niet bekend of er banden zijn tussen de Tsjechische aangehoudenen en buitenlandse geestesgenoten. Historisch zijn er banden in dit milieu tussen Tsjechië en ons land. In 2006 verschenen in Tsjechië berichten dat er geld ingezameld werd voor de BBET'ers die in Vlaanderen in voorlopige hechtenis waren genomen.

 

Foto 1: BBET-tijdschrift, nr.3. Enkele titels uit dit nummer: Adolf Hitler: Man tegen de Tijdsgeest!; Islam en Secularisme; Dagboek van een ongeboren kind; Geert Cool: de aap van Chirac; Vakantie in Auschwitz; Hoe Uilenspiegel de Joden bedroog; Naar een heidens-ecologische Wende?; Gezocht: toekomst voor blanke kinderen!. Foto 2: Eén van de in Tsjechië in beslag genomen wapens.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bbet, blood and honour, tsjechië |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.