16-12-13

BARTJE OP HET STADHUIS (20)

Op zijn eerste werkdag op het Antwerps stadhuis, woensdag 2 januari, vroeg Bart De Wever om twee studies bij een externe firma te bestellen. 1. Een studie over de wedden en voordelen die betaald worden aan de leiding van de stadsadministratie, het OCMW en niet in het minst bij de autonome bedrijven gelieerd aan de stad Antwerpen, met daarbij de vraag of die wedden en voordelen verantwoord zijn. 2. Een studie die aangeeft hoe de overheadkosten bij de ‘groep Antwerpen’ (= Stad, OCMW en dochters zoals die autonome bedrijven, vzw’s enz.) kunnen dalen. Van de eerste studie is sindsdien niets meer gehoord.

 

De N-VA-schepenen hebben intussen wel kennisgemaakt met die topkaders. Liesbeth Homans bijvoorbeeld met de directeur van het Zorgbedrijf, maar buiten Homans’ vaststelling dat die directeur hard werkt hebben we niets meer gehoord over zijn en anderen hun verloning. Gemeenteraadsleden die dan maar op eigen houtje op onderzoek gaan, krijgen eerst een preek van een half uur over vertrouwelijkheid te horen vooraleer een glimp van cijfers te zien. Waarom zoveel geheimhouding? Worden sommigen van die topkaders overmatig betaald, of niet? Wat is het nut geweest van die studie die allicht niet gratis is gemaakt?

 

De resultaten van de tweede studie geraakten eind oktober bekend en de voorbije week maakten Bart De Wever en de zijnen op een persconferentie bekend welk gevolg het stadsbestuur eraan geeft. Het studiebureau Möbius berekende dat door de samenvoeging van een aantal diensten en bedrijven (het “inkantelen”) tussen de 280 en 412 voltijdse banen kunnen bespaard worden bij de personeelsadministratie, de boekhouding, de communicatie, het vastgoedbeheer, enzomeer. Möbius is niet gevraagd of met grotere entiteiten te creëren, die bedrijven en diensten ook nog efficiënt georganiseerd kunnen worden in al hun diversiteit. Het stadsbestuur volgde gelukkig niet blindelings de aanbevelingen van Möbius op, maar een aantal bedrijfseenheden werden wel samengevoegd, autonome bedrijven en vzw’s opgedoekt en/of anders ingebed in de stedelijke organisatie.

 

Wat opvalt is dat waar het vorig stadsbestuur in excelleerde opgedoekt wordt. De bedrijfseenheid Marketing & Communicatie wordt afgeslankt en opgeslorpt in de nieuwe bedrijfseenheid Ondernemen en Stadsmarketing; het met prijzen en erkenning tot in het buitenland toe overladen autonoom gemeentebedrijf Stadsplanning wordt opgedoekt en in twee loten verdeeld bij anderen. “De stad jaagt de opgebouwde kennis gewoon weg”, zei professor Jef Van den Broek (KU Leuven) zaterdag in De Standaard. Anderen drukken de vrees uit dat de privésector meer vrij spel gaat krijgen en er minder bekommernis komt om een kwaliteitsvolle invulling van de beschikbare ruimte. Schepen Rob Van de Velde (N-VA) bevestigt in De Standaard: “De stad heeft niets aan verstarring. We geven daarom de privésector inderdaad meer ruimte om te ondernemen.”

 

“Het beleid wordt zeer politiek-ideologisch gevoerd”, zei woensdag een insider aan Gazet van Antwerpen. “De mensen die met mobiliteit of stadsontwikkeling bezig zijn, hebben een grote deskundigheid. Maar ze worden teruggefloten omdat het niet strookt met de ideologische overtuiging van de schepenen. Veel personeelsleden vragen zich nu af of ze hun expertise moeten laten vallen…” Met 1.420 jobs die stadsbreed wegvallen, dus niet enkel de tussen de 280 en 412 banen die ‘verantwoord’ kunnen wegvallen volgens Möbius, zullen links en rechts mensen verplaatst worden om de grootste gaten door pensionering en niet-vervanging op te vangen. In zo’n klimaat wordt voor sommigen de neiging groot om, omwille van het behoud van de eigen job, de expertise ondergeschikt te maken aan hoe de wind waait op de schepenkabinetten.

 

Intussen is er ook een grote brain drain aan de top van de stadsadministratie. De directeur van Marketing & Communicatie vertrok naar Telenet, de directeur van Samen Leven naar De Lijn, de strategisch coördinator werd ceo van een groot communicatiebureau… Sommige van die overstappen zijn ingegeven door de goesting om om de x-aantal jaren van job te veranderen. Anderen (de directeur van het stedelijk onderwijs, de directeur van het sociale economiebedrijf Werkhaven…) zijn wel degelijk opgestapt na ambras met de nieuwe politieke bewindvoerders.

 

In november vorig jaar kregen de bedrijfsdirecteurs en andere topkaders elk een half uur om bij Bart De Wever en enkele van zijn medewerkers een goede eerste indruk na te laten. “De enige van wie we hoorden dat hij goede punten had gescoord”, vertelde een topkader aan De Morgen, “was Eric Dubois, het hoofd van het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf (GAPA). Die had zich laten ontvallen dat het inderdaad moeilijk is geworden om te parkeren in het centrum. 'Eindelijk iemand die mij verstaat', zei Bart De Wever." Het voorbije weekend geraakte bekend dat Eric Dubois vanaf januari aan de slag gaat bij een pas opgericht Brussels parkeerbedrijf. Over zijn moeilijke samenwerking met het nieuwe stadsbestuur wil Dubois niets kwijt. “Ik kijk vooruit”, zegt hij betekenisvol. Feit is dat twee andere directeurs bij het Antwerps parkeerbedrijf GAPA al eerder ontslag namen en GAPA “ingekanteld” wordt in de stadsadministratie. Het personeel vernam het slechts vlak voor het op een persconferentie bekend werd gemaakt.

 

Zó gaat men tegenwoordig op het Antwerps stadhuis om met kennis en mensen.

00:13 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bartje op het stadhuis, antwerpen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.