21-01-14

LACHEN MET VLAAMS BELANG EN ALLOCHTONEN

De multiculturele samenleving: soms vloeken we erop, maar soms is het er ook hartelijk mee lachen. Zoals het voorbije weekend.

 

Zelfs op de boten die het Vlaams Belang huurde voor haar nieuwjaarsreceptie was geen ontkomen aan de multiculturele samenleving. VTM-journalist Jan De Meulemeester: “De hapjes zijn 'zeer on-Vlaams' merkt iemand op. Cocktailglaasjes, Italiaanse tomaat-mozzarella, mini-loempia's. 'Dat is nu eenmaal het aanbod van de cateraar' betreurt een partijtopper, 'blijkbaar moet dat tegenwoordig zo.' (…) 'De zaal ging uit het dak!' zegt iemand over de toespraak van Filip Dewinter, die het had over '1.800.000 vreemdelingen in ons land.' Lang geleden dat ik het woord 'vreemdeling' nog eens hoorde. Ik heb als dusdanig medelijden met de vele 'vreemdelingen' die hier blijkbaar opdienen. Personeel van het cateringbedrijf. Een meisje met Zuid-Europese trekken, een jongen met Afrikaanse roots. Kinderen van Antwerpen. Vlamingen. Hard werkend. Zoals hier, op deze avond. Maar conform de toespraak, zijn zij de telgen van een sociologische 'ramp'. De oorzaak van armoede, overvolle gevangenissen, minder jobs, slechter onderwijs en onveiligheid.”

 

Filip Dewinter (foto 1) opende zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie met een mop met een lange baard. Letterlijk en figuurlijk. “U vraagt zich waarom een nieuwjaarsreceptie op een boot? U zult zich herinneren dat ik een jaar geleden in een televisieprogramma aangekondigd heb dat ik in de Schelde zou springen wanneer het Vlaams Belang tien procent zou halen en De Wever burgemeester zou worden. Vandaag is het zover.” Tot daar was de mop goed. Maar dan. “Wat u echter niet weet is dat ik niet alleen in de Schelde spring straks. Er is immers één voorwaarde. De overgebleven leden van Sharia4Belgium die nog niet in Syrië gesneuveld zijn, moeten mee de Schelde in. Er is maar één thermisch duikpak ter beschikking en raad voor wie dat is? Inderdaad, eigen volk eerst. Het Scheldewater is zeven graden, overlevingskans zonder duikpak nul percent.” Ook wij zijn de kerels van Sharia4Belgium en de Syriëstrijders liever kwijt dan rijk, maar echt geestig kunnen we de grap van Dewinter toch niet noemen.

 

Neen, dan was het hartelijker lachen met Erhan Demirci (rechts op foto 2) die in het programma ‘Nuff Said (zondagavond op Canvas, nog drie weken lang) zich in naam van alle allochtonen ging excuseren voor alles wat er fout is gelopen. Sorry zeggen voor hun bruine huidskleur, sorry voor het radicaliseren van de jongeren, sorry voor de fitnessverslaving, sorry voor het machogedrag… Enzovoort, enzoverder. Bekijk hier het filmpje. Er zitten  grappige momenten in het hele filmpje, maar kijk zeker door tot het einde. Het is me ‘n sloeber, die Erhan Demirci.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: multicultureel, dewinter, humor |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.