21-02-14

DE WEEK IN ZEVEN CITATEN (EN EENTJE EXTRA)

Deze week is ons meer bijgebleven wat níet gezegd werd, dan wat wél gezegd werd. In Reyers Laat bijvoorbeeld testte Lieven Van Gils uit in welke mate Liesbeth Homans (foto) een ‘Margaret Thatcher met Antwerpse tongval’ is. Zijn scherpste vraag was een verwijzing naar de werkloosheidsuitkeringen die de N-VA na twee jaar wil stoppen. La Homans mocht uitleggen dat ze die uitkeringen wel wil verhogen “zodat ze nauwer aansluiten met het vorig loon”, na twee jaar volgen een “activeringsjaar” en een leefloon dat de N-VA wel nog wil verhogen tot aan de armoedegrens. And that was it. Dat je om dat leefloon te krijgen eerst financieel uitgekleed wordt… dat vertelde la Homans er niet bij en er werd ook niet op gewezen door de Reyers Laat-presentator. Wat werd deze week wél nog gezegd?

 

“Natuurlijk krijgen ze niet alle wapens terug, want oorlogstuig kan je uiteraard niet regulariseren. Het gaat voornamelijk om jacht- en sportwapens.” Alhoewel veroordeeld voor terrorisme krijgen de BBET’ers de meeste in beslag genomen wapens terug. Niet de UZI-machinepistolen en kalasnikov’s AK-47, maar of dat volstaat om ons gerust te stellen? (Het Laatste Nieuws, 14 februari 2014).

 

“Op de foto staat een blik met knikkers erin. Ze hebben toebehoord aan Anne Frank. Voor ze onderdook, zomer 1942, gaf ze die nog snel ‘in bewaring’ aan een buurmeisje. (…) Onmiddellijk wilde ik ze zien, de marbels van Anne Frank. Maar toen doken weer de eeuwige zeikerds op. De twitteraars. De opinisten. De columnisten. In koor waren sommigen het erover eens: die historische knikkers waren ‘triviaal, sentimenteel en overdreven’. ‘Straks’, zo spuugde er zelfs één, ‘krijgen we nog de onderbroek van Anne Frank.’ Wie het verschil niet ziet tussen de herinnering aan een onderbroek en aan knikkers, heeft de memorie van een kikkervis.” Bernard Dewulf heeft goede herinneringen aan knikkers én respect voor Anne Frank. (dS Weekblad, 15 februari 2014)

 

“Wie Valentijn viert met beton en fijn stof kan nooit een duurzame relatie met gezondheid en mobiliteit uitbouwen.” De PVDA reageert op poëtische wijze op het zogenaamd Valentijnsakkoord dat de Antwerpenaren opzadelt met het BAM-tracé. Vroeger waren reacties minder omslachtig. Zoals in: “Geen gezeik, iedereen rijk”. (Het Nieuwsblad, 15 februari 2014)

 

“Meister denkt dat zelfs Christoph Blocher, de steenrijke industrieel en beroemdste SVP-politicus, niet had verwacht dat het voorstel het zou halen. ‘Het was partijpolitieke strategie, populariteit zoeken. Nu ze onverwacht echt gewonnen hebben, moet dat lastig zijn voor Blocher, want zijn eigen bedrijf kan niet zonder buitenlandse knowhow.’” Volgens de Zwitsers bedrijfsleider Marcel Meister heeft SVP-boegbeeld Christoph Blocher in zijn eigen oog gestoken met het volksreferendum dat nipt (50,3 % van de stemmen) alle immigratie in Zwitserland verwerpt. Tot hij in 2003 verkozen werd voor de Zwitserse Bondsraad leidde Christoph Blocher EMS-Chemie dat vestigingen heeft in tweeëntwintig landen en vier continenten. In 2003 verkocht Blocher zijn meerderheidsbelang in EMS-Chemie aan zijn vier kinderen. (dS Weekblad, 15 februari 2014)

 

“Toen (Edward) Snowden nog voor de CIA werkte, lag op zijn bureau geen Bijbel, maar de Amerikaanse Grondwet. Die garandeert recht op de vrije meningsuiting en vrije pers (1st Amendment), het recht op privacy (4th Amendment), het verbod op foltering (8th Amendment). Sinds ‘9/11’ (en president Bush) negeert Amerika deze principes. Obama’s beleid bracht, ondanks zijn belofte voor Change, weinig beterschap. (…) De grootste democratie verbant en bedreigt iemand die haar op haar principes wijst.” Tinneke Beeckman hoopt dat West-Europa klokkenluider Edward Snowden asiel verleent als zijn asiel in Rusland op 1 augustus eindigt. (De Standaard, 17 februari 2014)

 

“Het leger van de DDR heette niet toevallig Nationale Volksarmee, jawel NVA.” De N-VA’ers Peter De Roover en Zuhal Demir geven toe dat het letterwoord NVA niet altijd een goede reputatie heeft. (De Standaard, 17 februari 2014)

 

“Echt verwerpelijke dingen heb ik niet gezien. Dat had ik wel toen ik zo’n tien jaar geleden ‘Vlaamse Choc’ maakte, een docu over het Vlaams Blok. Toen was ik blij dat ik ’s avonds naar huis kon gaan: back to normality.” Peter Boeckx brengt de Vlaamse rijken in The Sky is the Limit in beeld, zijn draaidagen bij het Vlaams Blok waren een ergere beproeving. (Humo, 18 februari 2014)

 

“Uit gegevens van de website votewatch.eu blijkt dat de populairste politici op Twitter in het Europees Parlement uitblinken in afwezigheid. Bij zogenaamde ‘roll call’-stemmingen behoort de top vier Twitter ((Marine) Le Pen, (Jean-Luc) Mélenchon, (Eva) Joly en (Nigel) Farage) tot de vijftig meest afwezige Europarlementsleden.” Marine Le Pen is het Europarlementslid met de meeste volgers (199.102), maar actief zijn in het parlement waarin ze verkozen is… Dat is wat anders. (Knack, 19 februari 2014)

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.