28-02-14

DE WEEK IN ZEVEN CITATEN (EN EENTJE EXTRA)

‘Minister van Agitatie’ Peter Terryn heeft affiches tegen de N-VA laten drukken. In Antwerpen kan je ze ophalen bij café Zeezicht (foto), aan de Dageraadplaats. Voor grote hoeveelheden en/of voor niet-Antwerpenaren: contacteer Peter Terryn via Facebook.

 

Beste heren, heeft u als vaandeldragers van de sociale strijd in Oekraïne al met Oekraïense jongeren uit het arbeidersmilieu (want dat is de overgrote meerderheid van de bevolking) gesproken? Dan hebben zij u ongetwijfeld verteld over de arbeidsomstandigheden in de westerse bedrijven die ginds een vestiging hebben. Over het feit dat voor hen geen sociale zekerheid of pensioenrechten opgebouwd worden, over het feit dat ze vaak zonder of met tijdelijke contracten moeten werken en dat ze bij ziekte gewoon op straat belanden. Ze hebben u ongetwijfeld toevertrouwd dat ze twaalf uur per dag moeten werken en maar acht uur betaald worden, dat ze met dat werk niet voldoende verdienen om rond te komen, en dat het erbarmelijk is gesteld met de rechten voor de vrouwen onder hen.” Anna Oksijoetovitsj en Bart Holvoet (KAJ) vragen of Guy Verhofstadt & Co nu echt denken dat het er de modale Oekraïner om te doen is om bij Europa te horen. Met de werkloosheid in Griekenland en Spanje, Belgische jongeren die jarenlang in interim-werk vastzitten... (De Standaard, 22 februari 2014)

 

“Vlaams Belang was ooit een zweeppartij, maar de zweep is nu versleten.” Politicoloog Carl Devos en professor marketing Luk Walrop vinden dat er niets is aan te merken op de Uw stok achter de deur-campagne van het Vlaams Belang. “De partij heeft zich teruggeplooid op het klassieke doelpubliek, dat met de bokshandschoen van Filip Dewinter is opgegroeid”, maar die boodschap brengt het Vlaams Belang professioneel. Alleen is de zweepfunctie van het Vlaams Belang versleten. (Het Nieuwsblad, 22 februari 2014)

 

“‘Het wordt tijd dat we gaan beseffen dat integratie een ‘en-enverhaal’ is. Het zijn niet uitsluitend de ‘anderen’ die zich moeten integreren. De maatschappij verandert voortdurend. Onze economie hebben we geglobaliseerd, ook daaraan hebben we ons moeten aanpassen. Hetzelfde geldt voor die superdiverse maatschappij van vandaag. Elke mens moét zich aanpassen’, zegt Johannes Faes. ‘Ik mag maar hopen dat we vandaag niet langer de Belgen van vijftig jaar geleden zijn.’” En nog ‘Tourist Lemc’: “Er zijn heus meer precaire situaties dan de dingen die we ons in het hoofd halen over elkaar. Denk maar aan de opwarming van de aarde. Zulke problemen kan je pas aanpakken wanneer je één bent als volk. Pas dan kan een duidelijke boodschap worden gegeven aan de politiek. Zolang die eenheid er niet is, kan de politieke wereld met ons aanvangen wat ze willen. En reken maar dat de kleine man steeds de dupe zal zijn.” (Gazet van Antwerpen, 22 februari 2014)

 

“Staatssecretaris Hendrik Bogaert (CD&V) (gaat) er prat op dat hij ondertussen al dik 11.000 federale jobs heeft geschrapt, terwijl – zo zegt hij – die duts van een Vlaamse minister Geert Bourgeois (N-VA) qua schrappen wel veel praats heeft, maar ocharme niet eens 1.000 Vlaamse ambtenaren de laan heeft uitgestuurd. Samen is dat wel al 12.000 jobs minder. Dat komt qua banenverlies neer op bijna drie keer de sluiting van Ford Genk. Een sociaal bloedbad? Nee, dat heet dan goed bestuur en efficiëntiewinst.” Marc Reynebeau als vaak erg scherpzinning.(dS Weekblad, 22 februari 2014)

 

“Politiek is nu al te vaak louter strategisch denken, te weinig durven en dromen. Een keertje niet alleen een programma opstellen met risicoloze, algemeen aanvaarde punten, het kan geestesverruimend zijn.” Het Nieuwsblad-commentator Peter Mijlemans over de SP.A die tegen de wens van de partijtop in de legalisering van cannabis in het verkiezingsprogramma heeft opgenomen. (Het Nieuwsblad, 24 februari 2014)

 

“Als ik die voorstellen lees, dan voel ik me bijna terug op ons N-VA-congres." N-VA-minister Philippe Muyters was te gast bij het Verbond van Belgische Ondernemingen waar hij een reeks eisen voorgeschoteld kreeg die hem vertrouwd in de oren klonken. (Meerdere online kranten, 24 februari 2014)

 

“Ik ben niet van plan om de leden en de kiezers van Vlaams Belang voor eeuwig uit te sluiten. Voor mij blijft het denkbaar dat die partij ooit evolueert naar een volledig fatsoenlijke partij, zonder bruin randje. Ik hóóp zelfs dat dat gebeurt, liever vroeger dan later.” Is N-VA-parlementslid en schepen en OCMW-voorzitster in Aalst Sarah Smeyers naïef, dom of is het erger? (De Standaard, 26 februari 2014)

 

“We hebben meer uurwerken en tijdmeters dan ooit maar we hebben geen tijd meer.” Koen Hostyn is econoom én filosoof. Een bespreking van zijn boek Het Vlaanderen van De Wever kan je maandag op deze blog lezen. (Het Vlaanderen van De Wever, blz. 34)

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.